Хората от тази кръвна група имат най-слабия имунитет - трябва особено да внимават за това коварно заболяване:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Хората от тази кръвна група имат най-слабия имунитет - трябва особено да внимават за това коварно заболяване:
4765
Хората от тази кръвна група имат най-слабия имунитет - трябва особено да внимават за това коварно заболяване:

Както ви е известно, съществуват 4 основни типа кръвни групи . A, B, AB и 0 са резултат от еволюционното развитие. Именно това е причината, поради която всяка кръвна група се различава от другите.

Австрийският лекар Карл Ландштайнер през 1900 г.

открива, че има три кръвни групи - A, B и 0. Това било огромно откритие, което през 1930 г. му донесло и Нобелова награда за постижение в медицината. Няколко години по-късно е открита и кръвна група AB.

Най-съществената разлика между отделните кръвни групи идва от наличните в кръвта  антигени , т.е. обвивката около червените кръвни телца, която помага на тялото да разпознае кои кръвни клетки са ваши. Така например, ако пациент с кръвна група А получи преливане от донор, който принадлежи на кръвна група B, неговите антитела ще отхвърлят получената кръв, защото не му отговарят. Тук съществува и риск от съсирване на кръвта, което може да застраши живота на пациента.

кръвопреливане

Какво трябва да знаете за вашата кръвна група?

Има два основни вида антигени, които обграждат червените кръвни клетки, наречени A и B. Ако кръвна група е AB, тогава в тялото има и от двата вида антигени.

На кръвна група 0 пък и липсват и двата вида антигени, така че антителата на пациенти с кръвна група 0 могат да атакуват тези антигени, ако приемат кръвта, която ги съдържа. Именно поради това, личностите с кръвна група 0 трябва да приемат кръв само от тяхната група.

Кръвна група А е най- старат, а всички други видове са създадени в резултат на мутации, които са били необходими на човек, за да оцелее, т.е. да може да се бори с някои болести.

кръвни банки

Така, преди 5 милиона години възникнала кръвна група 0, а скоро след това и В. Смята се, че тези мутации „оцелели“ заради устойчивостта на заболяванията. Така учените установили, че клетките, заразени с малария не се свързват с кръвна група В и 0, което означава, че тези личности са по-устойчиви на малария от лица, които имат кръвна група А. Според някои, именно затова, кръвна група А може да се определи като „най- слаба“ от всичките.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft