Хранене според кръвната група „А”

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Хранене според кръвната група „А”
121643
Хранене според кръвната група  „А”

Кръвната група символизира земеделеца , изхранващ се растителна храна. Тя е най-добър пример за могъщата връзка между тялото и умът.

Това е било жизнено важно за прехода от ловуване към уседнал живот. На нея съответства организирания, ритмичен, хармоничен живот в доброжелателно общество.

1. Личностни характеристики, свързани с кръвната група :

Интроверти, емоционални, изобретателни, взискателни, перфекционис-ти, чувствителни, сговорчиви, творчески личности.

2. Кръвна група и механизми на стреса:

Кръна група „А” произвеждат повече адреналин в отговор на стреса от останалите кръвни групи. Същевременно притежават по-голяма способност да го разрушава и елиминира. Освен това, намаляващите стреса практики нямат такъв благоприятен ефект, както при другите кръвни групи.

3. Признаци на токсичност при Кръна група „А” :

- кожни проблеми, като псориазис, екзема и акне ;

- главоболие, обикновено тъпо в областта на челото;

- кистозни гърди;

- умствена възбуда, лоша способност за овладяване на стреса;

- стомашна ферментация, водеща до лош дъх;

- ниска кръвна захар;

- силно миризливи изхождания .

4. Стратегии за начин на живот:

- създайте си последователен дневен режим ;

- лягайте си не по-късно от 23 часа и спете поне 8 часа ;

- правете почивки по време на работния си ден ;

- не пропускайте хранения ;

- не яжте когато сте нервни ;

- яжте по малко, но често- шест пъти вместо три ;

- ограничете захарта, кофеина и алкохола, те забавят метаболизма и увеличават стреса ;

- правете успокояващи упражнения поне три пъти седмично, практикувайте йога и дихателни упражнения ;

- дъвчете добре храната си за да улесните храносмилането ;

- полезни са витамините от група „Б”, витамин „С” .

5. Емоционални стабилизатори :

- говорете открито, не подтискайте емоциите и тревогите си ;

- бъдете решителни ;

- разпределете умствената и физическата работа на части ;

- спортувайте, без да преминавате предела на издържливост ;

- използвайте естествената светлина на работното си място ;

- отделяйте веднъж месечно ден за усамотение и спокойствие ;

- допълнете диетата си с намаляващи стреса адаптогени : стабилизиращите билки – жълт кантарион , лайка и валериана ;

- полезни са също китайски и сибирски женшен, гинко билоба, естествените аромати на лайка и лимон .

Д И Е Т А   К Р Ъ В Н А   Г Р У П А „А”:

1. Избягвайте прекомерна консумация на месни продукти, ограничете пилешкото до два-три пъти седмично.

2. Консумирайте пресни морски храни.

3. Включете умерени количества преработени млечни продукти.

4. Полезно е консумирането на бобови продукти. Те са важен източник на растителни протеини.

5. Не прекалявайте със зърнените храни, особенно ако сте с наднормено тегло.

6. Яжте големи количества полезните за Вас плодове и зеленчуци.

7. Свободно консумирайте ядки и семена, те са особенно полезни за сърдечно-съдовата Ви система.

8. Пийте зелен чай за имунната система.

9. Приемайте богатите на витамин А – жълта тиква, морков, спанак, броколи.

10. Отбягвайте газираните напитки.

Изключително отбягвайте: Картофи, зеле, патладжан, домати, тъмночервен боб.

Ограничете: пшеницата и зърнените продукти.

Полезни за Вас са:

1. Меса: пуйка, пилешко, гълъб, яребица, щраус .

2. Риби: бяла риба , дребна морска риба, скумрия, сардина, сьомга, треска, щука, шаран, пастърва, моруна.

3. Млечни продукти и яйца: кисело мляко, козе сирене, козе мляко, сирене Фета, моцарела, яйца от кокошка, патица, гъска.

4. Бобови култури: грах, леща, боб , бакла, соя, шарен боб, зелен фасул.

5. Ядки и семена: орехи, фъстъци, ленено семе, бадеми, лешници, кестени, сусам.

6. Зърнени изделия: пълнозърнест пшеничен хляб, овес, ориз, ръж, ечемик.

7. Зеленчуци: бамя , броколи, зеле, моркови, маруля, лук, праз, ряпа, тиква, хрян, цвекло, чесън, целина, спанак, пащърнак, алабаш.

8. Плодове: ананас, боровинка, грейпфрут, къпина, лимон, сливи, смокиня, череша, кайсия, бъз, диня, ябълка , праскова, ягода, пъпеш, стафида, фурма, черница.

9. Масла: зехтин, масло от орех, лен, фъстък и сусам, рибено масло.

10. Билки и подправки : магданоз, куркума, горчица, соев сос, бирена мая, босилек, бахар, кимион, копър, чубрица, мащерка, червен пипер, къри.

11. Напитки: червено вино, бяло вино, зелен чай, кафе.

Хранене според кръвната група "0"

Хранене според кръвната група „АБ”

Хранене според кръвната група „Б”

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft