Цели 10 години момиче яде само хляб и чипс и резултатът не беше особено приятен-Ето как се спаси-Снимки

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Цели 10 години момиче яде само хляб и чипс и резултатът не беше особено приятен-Ето как се спаси-Снимки
2959
Цели 10 години момиче яде само хляб и чипс и резултатът не беше особено приятен-Ето как се спаси-Снимки

10 години момиче от Уелс се храни само с хляб и чипс заради хранително разстройство. С помощта на хипноза обаче тийнейджърката е излекувана, съобщава Comic Sands.

Проблемите на 19-годишната Изи Коул с храната започнали, когато била на 3 годинки.

Тя отказвала да близне сготвените от майка й манджички и изпадала в истерия всеки път, когато някой се опитвал да я нахрани.

Притеснена, майка й я завела на лекар. Специалистите обаче решили, че малката просто проявява капризи.

 
За съжаление, положението непрекъснато се влошавало. Когато Изи тръгнала на училище, станало ясно, че не може да се храни заедно с другите деца.

"Това започна да ми влияе в социален план. Бях във възраст, когато да имаш приятели е много важно, но аз чувствах, че не мога да бъда на една вълна с другите деца", спомня си тя.

Фобията продължавала да се развива и момичето не можело да яде нищо друго освен чипс и хляб. Всичко останало предизвиквало у нея паника и гадене. 

Най-голям страх Изи изпитвала от големите парчета и течната храна. Дори киселото мляко и сокът с парченца плодове я плашели до смърт.

И така допреди 5 години, когато майка й попаднала на хипнолога, клиничен терапевт и специалист по хранителни фобии Феликс Икономакис. Сеансът при него продължил 2 два часа.

"Феликс каза, че тъй като проблемите ми са започнали, когато съм била на 3 г., в себе си имам една 3-годишна Изи, която се опитва да ме предпази от храната, която смятам за лоша и опасна. Той каза на тази Изи, че вече не се нуждая от защитата й.

Той ме помоли да донеса храните, от които най-много се плаша, за да ги опитам след сеанса. Не мога да си го обясня, но в съзнанието ми веднага изникна пилешки сандвич и кисело мляко с плодове.

Този път не се отдръпнах и този ужас най-накрая си отиде. Стоях на улицата, ядях ананас и плачех. Всички бяхме толкова щастливи", разказва момичето. 

"Хората не разбират ARFID. Толкова пъти ми казваха, че просто съм придирчива. Лекарите казваха: "Просто яж", но не е толкова лесно. Отчаяно исках да се присъединя към приятелите си, когато те се хранеха заедно, но не можех", споделя още тийнейджърката.

Вечерта след сеанса цялото семейство отпразнувало изцелението й с великолепна италианска вечеря, а момичето с удоволствие похапвало брускети с домати и спагети.

Сега Изи може да яде всичко, не иска да се ограничава в нищо и признава, че най-много от всичко харесва печеното пиле. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft