Чудо се случи на Малка Богородица-Майка и син се срещнаха след 28-годишна раздяла

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Чудо се случи на Малка Богородица-Майка и син се срещнаха след 28-годишна раздяла
4355
Чудо се случи на Малка Богородица-Майка и син се срещнаха след 28-годишна раздяла

Празникът Малка Богородица събра син и майка му, които не се бяха виждали 28 години, пише Struma.bg. Чудото се случило пред иконостаса по време на литургията в храма „Успение Богородично“ в Сливен, където Иван Петров и съпругата му Валя, която е от Благоевград, отишли да почетат празника и да запалят свещ за свое здраве и за здравето на дъщеричката им. „Аз бях пред иконостаса, а Ваньо – зад мен, когато изведнъж при мен дойде леля му и ми каза, че в момента една жена зад гърба ми целува Ваньо.

Обърнах се и видях една красива жена, облечена в розово – беше прегърнала съпруга ми и му казваше: "Ваньо, аз съм твоята майка. Не повярвах на очите и ушите си.

Животът ги бе разделил преди 28 г., но Света Богородичка отново ги събра! Чу моите молитви! Имам най-красивата и добра свекърва“, емоционално разказа Валя, която вчера още не се бе отърсила от преживяването. Веднага след като първите емоции минали, Валя набрала по Skype дъщеря си и 23-годишната девойка, която в момента е в чужбина, видяла за първи път баба си.

Срещата на двете, макар и чрез екрана на телефона, довела до още радостни възгласи и сълзи. Вярата в Бог и Богородица правят чудеса, убедена е Валя. Историята на сем. Петрови е готов сюжет за филм. Иван и Валя са инвалиди – той е с увредени ръце, а тя е неподвижна от кръста надолу след катастрофа с мотоциклет, която претърпяла в навечерието на абитуриентския й бал. Запознават се в санаториум за инвалиди, сключват брак и от него се ражда дъщеричката им. Двамата живеят в жк „Еленово“. Самият Иван е от Сливен. Имал брат, но преди 27 г. го убил пиян началник в казармата, където младежът влязъл да изкара военната си служба. След смъртта на момчето родителите се развеждат и майката оставя Ваньо на грижите на баща му.

Двамата обаче никога не се сближават и не са се виждали от 16 години. Майката пък нито веднъж не потърсила сина си. Докато живее в Благоевград, Ваньо поддържа връзки само с леля си, но през 1992 г. тя заминава да работи в Малта и там се омъжва, така че и този контакт бил главно по телефона.

Преди половин година бащата на Иван Петров починал и наскоро двамата инвалиди разбрали, че той оставил на сина си апартамент в Сливен и къща в едно от сливенските села. Преди 2 месеца Валя и Иван заминали там да видят имотите си и на село се засекли с неговата леля, която се върнала в България да изкара лятото.

Жената също била с тях в църквата в Сливен и според Валя най-вероятно тя е показала Ваньо на майка му, макар още да не си е признала, че е послужила като катализатор майката да прегърне детето си за пръв път от 28 г. насам. „В началото не можах да я позная, но после някак усетих, че това е майка ми, разказа Иван.

След църквата говорихме много, разказахме си един на друг как е минал животът ни през тези близо 30 години. Не го направих, а и никога не бих я попитал как и защо не ме е потърсила 28 години.

Сигурен съм, че е имала причини, и когато е готова, сама ще ми разкаже. Засега ми стига, че вече сме заедно и занапред ще поддържаме връзка като истинско семейство. По нейна покана още в неделя с Валя й гостувахме в един от апартаментите й в Сливен. Няма по-щастлив човек от мен“, заключи Иван.

Въпреки че се открили едва в неделя, тези дни им предстои отново да се разделят, защото Валя тръгва на училище – през лятото тя кандидатства и бе приета за студент първокурсник в Югозападния университет.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft