Шефът на оперативния щаб: Само тези мерки дадоха положителен резултат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Шефът на оперативния щаб: Само тези мерки дадоха положителен резултат!
4224
Шефът на оперативния щаб: Само тези мерки дадоха положителен резултат!

Досега бройката на новозаразените с COVID-19 в България се увеличава постепенно, а не рязко като в Запада Европа, като основната причина да се случва така са силноограничителните мерки за социална изолация в България. Това подчерта на брифинг председателя на Националния оперативен щаб ген.

Венцислав Мутафчийски.
„Само твърдите мерки в тази насока биха дали резултат, като започнат изключенията нищо няма да стане – ние сме царе на изключенията и просто нормата я превръщаме в изключение“, подчерта той пред журналисти.

Той коментира и твърденията на други медици, че коронавирусът ще спре да е опасен когато 70 на сто от българите го преболедуват – това значи 5 млн. случая, 1,1 млн. от които – тежки, от които половината – на апаратна вентилация. „500 000 апарата няма в Европа“, отбеляза генералът.
Той направи и паралел с Белгия, където строгите мерки са били въведени по-късно и там броят на случаите е скочил.

Председателят на щаба беше категоричен, че всички трябва да спазват предписанията – и могат да следват примера на премиера Бойко Борисов: „Стои на един малък радиатор и се топли в кабинета си, защото сме спрели климатичната инсталация на МС – и това е по препоръка на немския институт „Роберт Кох“.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft