1 банан, мажа с крем и завивам и лятната ми шоколадова торта е готова

вход през zajenata.bg
За Жената
1 банан, мажа с крем и завивам и лятната ми шоколадова торта е готова
29822
1 банан, мажа с крем и завивам и лятната ми шоколадова торта е готова

Шоколадът и бананът са печеливша комбинация винаги. Като правило тя гарантира, че от десерта не остава дори хапка. За любителите на този класически тандем предлагам да опитат изключителен деликатес с още по-необичайно име. Вкусна шоколадово-бананова торта "Сълзата на слона" с най-деликатната заквасена сметана няма да остави никого безразличен.

За основата на тази торта използвам пандишпан с меден шоколад. Имайте предвид, че почти винаги ще се напука. Не се притеснявайте от неравностите - шоколадовият крем ще скрие всички несъвършенства. Освен това не влияе по никакъв начин на вкуса. Шоколадовата бананова торта се оказва добре напоена и много нежна. Всяка хапка просто се топи в устата ви! И така, споделям рецептата за този вкусен десерт.

    
 

Съставки

Пшенично брашно 120 гр

Бакпулвер 1 ч.л.

Какао на прах 3 с.л. 

Яйце 3 бр.

Захар 150 гр

Пчелен мед 2 с.л.

Сметана 600 гр

Пудра захар 220 гр

Банан 3 бр.

Ванилова захар 1 ч.л.

Мляко 5 с.л. 

Масло 50 гр

 

Подготовка

Пресейте брашното в купа. Добавете 2 с.л. какао на прах и бакпулвер, след това разбъркайте


В отделна купа разбийте яйцата със захар, добавете мед и разбийте отново. Добавете смес от брашно и разбъркайте внимателно.


Изсипете тестото върху лист за печене, застлан с пергамент, разстелете с шпатула по цялата повърхност на тънък, равномерен слой. Печете 15 минути на 190 градуса.


Поръсете захар върху пергамент със същия размер. Обърнете готовият блат върху лист и покрийте с кърпа за 3-5 минути. След това извадете кърпата и внимателно отлепете пергамента. 


Поставете нож в средата на блата и го сгънете наполовина. Оставете да се охлади.

Междувременно разбийте гъстата заквасена сметана със 160 г пудра захар.

Разгънете блата, разпределете върху него заквасената сметана (повече в средата) и отгоре сложете цели белени банани. Отново сгънете блата


Пригответе фондана. За целта комбинирайте 1 с.л. какао на прах, 60 г пудра захар и ванилова захар. Разбъркайте, след това добавете горещо мляко и оставете да заври. Свалете фондана от огъня, добавете масло и разбъркайте, докато се разтвори.

Покрийте рулото с фондан. Охлажда се в хладилник за 2 часа.

Прекрасна шоколадово-бананова торта "Сълза на слона" е подходяща както за празнична трапеза, така и за семейна вечеря. Деликатният десерт ще бъде идеалният завършек на всяко хранене. Вкусно и просто!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft