10 храни, които в никакъв случай не трябва да слагате в микровълновата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
10 храни, които в никакъв случай не трябва да слагате в микровълновата
9456
10 храни, които в никакъв случай не трябва да слагате в микровълновата

Микровълновата печка е незаменим помощник за домакините в кухнята. Как да не я използваме като толкова много ни улеснява- това е идеалното оборудване за бързо загряване на храната. Но за да могат продуктите, приготвени в него, да носят само полза, трябва да знаете някои правила.

Първо, храната трябва да се затопли в специална купа : най-добре в керамични, порцеланови или огнеустойчиви стъклени съдове. Второ, някои продукти не могат да се поставят в микровълновата, тъй като някои от тях губят полезни свойства, докато други дори стават вредни. Вижте списъкът по-долу!

 

Не си и помисляйте да го сгреете в микровълновата.

Броколи  . Ако решите да размразите броколи в микровълновата, тогава знайте, че тази идея не е много добра. При нагряване в микровълновата, 97% от полезните микроелементи и витамини ще бъдат унищожени. Паренето на броколи е най-пестеливият вариант.

Чесън .  Смята се, че чесънът има противоракови свойства . Но, загрявайки чесъна в микровълновата, за съжаление вие ​​безвъзвратно ще загубите най-добрите му качества.

Замразено месо  . В месото при размразяване в микровълнова фурна се унищожават не само витамините, но и растежът на вредните бактерии. Размразявайте месото под течаща вода или го сложете на долния рафт на хладилника за една нощ.

Протеинови продукти  . В белтъчните продукти, приготвени в микровълновата, се разрушават повече протеинови молекули, отколкото когато са приготвени във фурната.

Замразени плодове . В никакъв случай не размразявайте плодовете в микровълновата, тъй като полезните за организма глюкозиди и галактозиди се превръщат в канцерогени.

Кърмата  . Информация за майките: кърмата не може да се нагрява в микровълновата. Педиатрите проведоха проучвания и доказаха, че тази процедура засилва растежа на E.coli.

Подправки да съхнат . Искате да изсушите куп подправки в микровълновата? Горещо не препоръчваме това. В тях просто няма достатъчно течност и ако ги задържите поне малко, може да възникне пожар.

Гъби .  Те имат много протеини. Многократното нагряване в микровълновата печка след дълъг престой в хладилника води до промяна в състава на продукта. Оттук и проблемите с червата, дори за някой, който никога не се е оплаквал от нещо подобно.

Картофът .  Да, картофено ястие се усвоява напълно различно, след като се нагрява в микровълновата. Нишестето започва да се разгражда и води до отлагането на мазнини. По-добре е да ги ядете студени!

Кисело-млечни продукти  . Както знаете, те имат голям брой лактобацили и бифидобактерии. Като цяло те са много полезни за храносмилането . Но ако се нагрят по този начин, те умират, а самите продукти се сгъстяват

Що се отнася до хранителното фолио  и пластмасовите контейнери, в които загрявате храна толкова често, те „споделят“ канцерогени с храната, така че дори и най-полезната храна може да бъде невероятно опасна. Идеалният избор са съдове за готвене, изработени от термоустойчиво и огнеупорно стъкло.

 

Когато използвате полезен домакински уред, помнете тези правила, за да не навредите на здравето си. И не забравяйте редовно да миете и почиствате микровълновата печка . Ако пренебрегнете това просто правило, микровълновата печка не само ще стане вредна, но и ще бъде огнище на бактерии. Колко често използвате микровълнова фурна и за какво?

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft