12 сигурни признака, че тялото ти гъмжи от паразити, които се хранят от теб и те разболяват:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
12 сигурни признака, че тялото ти гъмжи от паразити, които се хранят от теб и те разболяват:
33320
12 сигурни признака, че тялото ти гъмжи от паразити, които се хранят от теб и те разболяват:

Статистиката на Световната здравна организация показва, че почти цялото население на земното кълбо е заразено с един или друг вид паразити, най-малките организми, които се хранят и живеят в човешкото тяло. Лекарите посочиха 12 сигурни признака, че в тялото има паразити .

Много видове хелминти ( паразитни червеи , които причиняват болести при хора, животни и растения) се намират в човешкото тяло и се хранят от отпадъци дълго време, причинявайки болести, които прогресират и стават хронични. Защитните функции в човешкото тяло са намалени и пациентът става особено уязвим към заболявания, причинени от различни биологични фактори.

болка признаци

Най-честите източници на паразитна инфекция

В повечето случаи ларвите на хелминти могат да се пренесат в организма чрез немити ръце, замърсена храна и лошо измити плодове или зеленчуци. Освен това водата може да бъде източник на инфекция - като пиете нефилтрирана, неварена вода или плувате в замърсена открита вода.

Инфекцията може да възникне при контакт с неваксинирани домашни или диви животни и птици. Понякога паразитите могат да се предават чрез полов акт.

чревни паразити

Паразитните микроорганизми могат да живеят във всякакви органи и тъкани, няма пречки пред тях. Учените познават повече от сто вида хелминти, някои от които не могат да се видят без микроскопи, докато други могат да достигнат до няколко метра на дължина!

Ето защо е особено важно да посетите лекар и да направите всички необходими изследвания, ако имате характерни симптоми или подозирате инфекция.

Признаци на паразити в организма

1. Хронична умора

хронична умора

Синдромът на постоянна умора днес е широко известен. Той се проявява като депресивно състояние, липса на енергия, сънливост, занижена памет и умствено увреждане. Лекарите смятат, че инвазията на хелминти е често срещана причина за хронична умора.

2. Лошо храносмилане

Един от отпадъците, оставени от паразитите, е простагландинът. Това води до отстраняване на натрий от тялото, а това от своя страна води до различни храносмилателни разстройства. Честата диария може да е един от признаците, че в тялото има паразити.

лошо храносмилане

Някои хелминти са в горната част на червата и причиняват метеоризъм. В допълнение, други видове могат да причинят запушване на жлъчката, хепатит, задържане на фекалии и чревна непроходимост.

3. Сърбеж в областта на ануса

Усещането за сърбеж в ануса, особено през нощта, е един от симптомите на инфекция, пренасяна от кърлежи. През нощта женските паразити снасят яйцата си - процес, който причинява непоносим сърбеж и драскотини, пукнатини и обриви, които се появяват по време на копаенето.

4. Кожни лезии

кожни лезии паразити

Чест признак за наличие на хелминти са различни кожни обриви. Освен това могат да се появят различни кожни лезии. Епидермисът става забележимо по-груб и по-сух. Често кожата е покрита с ранни бръчки, пукнатини по петите, локален косопад и цепене (белене) на ноктите. Всички тези симптоми показват стомашно-чревни нарушения и възможна инфекция.

5. Внезапна промяна на теглото

промяна на теглото

Много лекари свързват драстичната загуба на тегло или, напротив, бързото наддаване на тегло с глистни инфекции. Някои видове паразити причиняват вътрешни разстройства и загуба на апетит. Други паразити пречат на нормалния метаболизъм, което понижава кръвната захар и причинява постоянен глад. Следователно, дори при обилна диета човек не може да се насити.

6. Болки в корема

болки в коремната област

Паразити като тении, кръгли червеи и други, най-често живеещи в тънките черва, причиняват постоянен дискомфорт и болка в коремната кухина. Те могат да бъдат локализирани на едно място или в различни области и органи.

7. Скърцане със зъби

скърцане със зъби

Скърцането със зъби през нощта се нарича още симптом на хелминтна инвазия. Паразитите отделят вещества, които пречат на производството на достатъчно количество витамини в организма, включително B-12. Този елемент нормализира функциите на нервната система и недостатъчното му количество причинява неволно компресиране на челюстните мускули. Затова през нощта, когато обикновено са отпуснати, те скърцат здраво със зъбите си по време на инфекцията.

8. Повишена нервност

повишена нервност

Нервната система страда много от замърсяване с отпадъци и токсични хелминтни секрети. Постоянното отравяне може да доведе до внезапни промени в настроението, раздразнителност и депресия. След възстановяване много пациенти казват, че настроението им е станало много по-спокойно, благосъстоянието им се е подобрило.

9. Алергични реакции

кожна алергия

Хелминтите, живеещи в човешкото тяло, отделят много токсични вещества, които се носят от кръвта и систематично отравят тялото, причинявайки алергични прояви. Тялото често реагира на хелминти, освобождавайки еозинофили, които причиняват алергии към определени стимуланти.

10. Мускулни и ставни болки

мускулни болки

Паразитите често пътуват по цялото тяло, причинявайки дискомфорт и болка в тъканите и телесните системи. В резултат на това носителите могат да изпитат подобни усещания като артрит или остеоартрит. А тялото реагира на вътрешни стимули с имунен отговор, който човек възприема като силна болка в различни мускулни тъкани.

11.

Желязодефицитна анемия

Хелминти от всякакъв вид консумират хранителни вещества от храни, които влизат в човешкото тяло, неговите органи и системи. Това може да доведе до недостиг на витамини и анемия. Някои протозои, като трихомонадите, се хранят с клетки в кръвоносната система, което води до липса на желязо в организма и прояви на анемия.

12. Безсъние

безсъние

Има моменти, когато хората се оплакват, че се събуждат постоянно по едно и също време, обикновено между два и три часа сутринта. Това състояние е често срещано и при хора с хелминтска инвазия. Тялото се опитва да премахне токсичните вещества с помощта на черния дроб, които са активни по това време.

Дай твоята оценка:
4 от 9 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft