Хората, които ядат банани ги хапят комари и още 11 интересни неща, които ще са ви много полезни да знаете

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Хората, които ядат банани ги хапят комари и още 11 интересни неща, които ще са ви много полезни да знаете
31089
Хората, които ядат банани ги хапят комари и още 11 интересни неща, които ще са ви много полезни да знаете

Нещата, които срещаме всеки ден, често могат да скрият много мистерии, за които малко хора знаят. Ето само няколко завладяващи, изненадващи и направо странни неща, които ние разбрахме за храната.

Люти чушки

Цветът на лютата чушка всъщност не разкрива нищо за нейния вкус. Всъщност трябва да обърнете внимание на размера й – колкото по-малък е, толкова по-люта ще бъде.

 

авокадо

Авокадото е сериозно непредвидим плод.

Още нещо за авокадото

Никога, ама никога не хранете птици с авокадо, дори ако те явно го искат сами. Това е много отровно за тях.

Орео бисквитки

Геометричният дизайн, отпечатан върху бисквитка Oreo, се предполага, че е вариант на логото на Nabisco . Но някои смятат, че той също прилича на Кръста на Лотарингия, носен от рицарите тамплиери. Въпреки това, повечето клиенти днес го виждат като четирилистна детелина .

 

Банани

Може да звучи налудничаво, но комарите всъщност са привлечени от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да гадаем защо е така.

 

Земно притегляне

Гравитацията има страхотно чувство за хумор и обича да ви се подиграва, когато поискате питие. Как можете да се справите с това? Изглежда, че няма решение.

 

Бутилирана вода

Във всяка една от тези бутилки водата е малко по-различна. Никога няма да намерите два напълно еднакви източника на вода.

 

Хранителен оцветител

Оцветяването в храната прави децата хиперактивни, особено ако е червен или жълт оцветител.

 

кафе

Кафените зърна всъщност не са зърна - те са горски плодове. По-точното им име е „плодове от растението кафе“.

 

чай

Никога не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат поговорка: „Вчерашният чай хапе по-зле от змия“. Студеният чай дразни стените на стомаха дотолкова, че китайците го смятат за същото като отрова.

 

Пчелен мед

Медът е безсмъртен. Най-старата тенджера с мед, която все още е годна за консумация (!), е открита през 1922 г. от Хауърд Картър – в гробницата на египетския фарон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.

 

камамбер

Камамбер трябва да се консумира възможно най-близо до срока на годност, но никога след него.

 

Яйца

Ако едно яйце се издигне на повърхността, когато се постави във вода, то вече не е годно за консумация. Това се случва, защото с напредването на възрастта в яйцето се натрупват газове, което го кара да плува.

 

Още нещо любопитно за тях - червени петна

Това всъщност са кръвни петна (или месни петна), причинени от спукан кръвоносен съд по време на образуването на яйцеклетката. Причините може да са възрастта на кокошката и нейната диета, но петната не са знак, че кокошката е нездравословна или е била малтретирана по някакъв начин.

 

Кисело зеле

Киселото зеле се грижи за вашата фигура. Киселостта му прави тялото ви до два пъти по-ефективно при преработката на мазнините, като от своя страна ви помага да отслабнете.

 

Шоколад

Ако изядете малко парче черен шоколад преди хранене, това ще увеличи кръвта ви с глюкоза. Дори и да сте много гладни, това ще ви попречи да ядете твърде много, оставяйки ви сити, но не и пренахранени.

 

Най-голямата тайна на храната

Храната винаги е по-вкусна през нощта. Цялата храна. Винаги.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft