12 храни, които може да ядете вечно

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
12 храни, които може да ядете вечно
23823
12 храни, които може да ядете вечно

Почти всички изхвърляме храната веднага щом достигне края на срока на годност . Оказва се, че най-често няма абсолютно никаква нужда от това, тъй като много от тях могат да се съхраняват много по-дълго, отколкото е посочено на опаковката.

Подготвили сме за вас селекция от продукти, които без страх могат да се съхраняват за много дълъг период от време .

 

Вечни продукти

По време на разкопки в пирамидите на древен Египет археолозите открили мед, който все още бил доста годен за консумация. Дори медът да кристализира след продължително съхранение, достатъчно е просто да го загреете и разбъркате малко. За да остане годен за консумация, в меда не трябва да попадат чужди вещества, като вода примерно

Тайната е, че топлото масло съдържа много по-малко протеини и вода, отколкото прясното масло.

Морската сол и трапезната сол могат да издържат вечно, ако се съхраняват в херметически затворен съд, който ги предпазва от влага.

Срокът на годност, който виждате на бутилките с минерална вода, се отнася директно към срока на годност на самата пластмасова бутилка. Можете да налеете вода в стъклен съд, да я изпиете и да не се притеснявате за здравето си.

Този продукт ще трае вечно, когато се съхранява в плътно затворен контейнер.

Ако имате не пълнозърнести тестени изделия, тогава не е нужно да се притеснявате, че ще се развалят.

Белият ориз е траен. Това обаче не се отнася за кафяв и оризона, тъй като съдържа повече мазнини.

Съдържанието на консервите няма да се влоши, ако целостта им не бъде нарушена.

Ако правилно съхранявате оцет от бяло вино, можете да го използвате много дълго време.

Поради високото си съдържание на захар, кленовият сироп може да се съхранява дори по-дълго от меда. Ако слепва, тогава просто трябва да поставите бутилката в топла вода.

Бактериите в захарта не се размножават. Следователно, ако се съхранява правилно, няма да си влоши качеството.

Много алкохоли се подобряват само с възрастта. Основното нещо е да не оставяте алкохола отворен да изветрее

Пчелен мед
Разтопено масло
Сол
Вода
Царевично нишесте
Юфка
Ориз
Консервирани храни
Оцет от бяло вино
кленов сироп
Захар
Алкохол

Надявам се, че тази информация може да ви спести пари! Споделете статията с приятелите си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft