17 неща, които незабавно трябва да изхвърлите от дома си

вход през zajenata.bg
За Жената
17 неща, които незабавно трябва да изхвърлите от дома си
52708
17 неща, които незабавно трябва да изхвърлите от дома си

Повечето хора буквално имат склонност да съхраняват стотици ненужни неща в дома си с надеждата, че някой ден ще бъдат полезни. И въпреки факта, че този път не идва по никакъв начин, безполезните вещи не се изпращат на сметището, а се преместват в килера или мазето, където също лежат години наред. Обикновено този навик изяжда само квадратните метри от апартамента и не оставя място за нови впечатления.

Ние знаем от първа ръка колко е трудно да освободиш къщата си от боклука, но призоваваме всички да се преборят с Плюшкина в тях, който живее във всеки от нас. В крайна сметка, подреждането на нещата е на първо място да се отървете от ненужните неща. За да улесним сбогуването с тях, съставихме списък с неща, които си струва да се продават, дават или изхвърлят, за да може да освободите каналите за нови придобивки, пари и щастие в дома ви.

 

1. Стари възглавници

Добре износените, смачкани възглавници са неудобни за спане. И освен това всяка вечер в продължение на осем часа главата и лицето докосват възглавницата. И не се знае колко бактерии са се натрупали върху тях през годините на употреба. Ако имате усещане, че възглавницата не поддържа формата си, станала е не толкова удобна и качеството на съня се влоши, тогава е време да си купите нова. Обикновено тези постелки се сменят на всеки 1-2 години. И това е важно за здравето ви.


 

2.

Лекарства и козметика с изтекъл срок на годност

Ако козметиката промени цвета, консистенцията, започна да мирише странно, тогава не трябва да я използвате. Често бактериите се появяват в стари кремове и продукти за грим, които причиняват алергични реакции, акне, възпаления и очни инфекции.

Що се отнася до лекарствата, приемането на лекарства с изтекъл срок на годност е рисковано поради промени в химията на лекарствата. В най-добрия случай лекарството просто няма да помогне, в най-лошия случай са възможни неприятни и опасни странични ефекти. Следете датата на годност, като следвате препоръките на опаковката и редовно ревизирайте домашната аптечка и козметичната чанта.

 

3. Освежител за въздух

Този познат домакински продукт съдържа химически аромати и тежки метали, които се отлагат в белите дробове при вдишване. Често те не са посочени открито, а са скрити зад думата „ароматизиране“. Вредните вещества са открити в 12 от 14-те освежители на въздух, въпреки че не са споменати на етикета. За безопасност вместо „цилиндри за свежест“ можете да използвате арома лампа или сами да си направите освежител за въздух, като използвате етерични масла.

 

4. Дифенбахия за стайни растения

Това пъстро растение изисква минимална поддръжка и прави готина вътрешната украса. Но има и  минус: сокът му е отровен и опасен за хората и животните. Може да причини силни изгаряния и дразнене, ако влезе в контакт с кожата и лигавиците. Ето защо трябва да използвате ръкавици при пресаждане и да държите растението далеч от малки деца и животни.

 

5. Старите мобилни телефони и зарядни 

Всеки ден техниката застарява и ако отдавна не сте използвали нещо, тогава е по-добре да го дарите, продадете или безопасно изхвърлите ненужните устройства. В противен случай те ще заемат място само в кутиите.

Що се отнася до кабелите , ако смятате, че някои от тях все още могат да бъдат полезни, можете да ги сгънете в кутия, като ги изолирате един от друг с ролки от тоалетна хартия. Така поне няма да се търкалят около къщата.

 

6. Кожи, рога, черупки

Елементите от животинския свят в интериора са уместни само в ловно жилище. В обикновен дом тези аксесоари са престанали да бъдат символи на богатство и респект поради тенденциите в околната среда и зачитането на живота на други хора, които стават все по-популярни в обществото. В допълнение, кожите, рогата и черупките са истински колектори за прах, което означава, че са опасни, особено ако в къщата има страдащи от алергия.

 

7. Пластмасови контейнери за еднократна употреба от магазините

Най-малките драскотини по тях допринасят за растежа на бактериите. Но дори и да сте успели да измиете съдове за еднократна употреба след употреба и да не ги повредите, тогава най-често контейнерите просто заемат място в къщата, тъй като те са твърде крехки за постоянна употреба. За да се защити планетата от пластмаса, се препоръчва да ги замените със стъклени контейнери с дървен или силиконов капак.

 

8. Износено бельо

В резултат на множество измивания, тъканта се износва.. Дори ако някога е поддържала перфектно формата си, е време да се примирите с факта, че е време да го замените. Бельото, което не се справя с основната задача - да подчертае гърдите и бедрата - трябва да бъде изпратено до боклуците.

Ако бялото бельо е придобило сивкав оттенък, тогава също няма място в гардероба.  Обърнете внимание, че редовната употреба на бельо е от 6 месеца до година.

 

9. Чорапогащи с бримки и други дребни дефекти

Те заемат място, създавайки илюзията, че рафтовете ви са пълни от чорапогащи. Но всъщност се оказва, че с роклята няма какво да носите. Екземплярите със бримки, пухчета и дупки могат да бъдат носени под панталон или високи ботуши. Но ние вярваме: заслужавате най-доброто.

 

10. Карти за отстъпки в магазина

Преди, за да получите отстъпка на касата, трябваше да представите карта на магазина. Сега можете да изтеглите информация за нея в специални приложения за вашия телефон и да  съхранявате всички карти за отстъпки в цифрова форма. За да получите отстъпка, достатъчно е да покажете картата на касата на екрана на смартфона. Удобно.

 

11. Пластмасови дъски за рязане

Когато режете храна върху пластмасова дъска , острият нож бавно ще разруши повърхността. В резултат на това парчета пластмаса влизат в храната . Препоръчително е пластмасовите дъски да се заменят с дърво, силикон или стъкло: те са много по-екологични и безопасни.

 

12. Документи,  които са били събрани по една или друга причина

Това са стари гаранционни карти, договори, сертификати, банкови извлечения, рецепти, инструкции за домакински уреди и т.н. Много хора държат купчина документи. Ако документите са остарели  - гаранцията е изтекла, изтекоха всички срокове за плащане, получихте виза отдавна - тогава не се колебайте да ги изхвърлите.

 

13. Промоционални сувенири

Почти всеки човек у дома има рекламни сувенири, донесени от събития: чифт тениски с логото на компания, същата капачка или чанта с лошо качество. 

 

14. Дрехи за един път

Много момичета често купуват дрехи в навечерието на всяко голямо събитие и след като ги облекат веднъж, ги изпращат да събират прах с години. Ако планирате фотосесия, сватба, фирмено парти или друго мащабно събитие, тогава можете да наемете рокля. И ще е по-евтино и няма да е необходимо да намирате място за съхранение на обемния костюм. Ако все пак искате да си купите рокля, тогава можете да дадете предпочитание на лаконични модели, които са подходящи и за други празници.

 

15. Квитанции за заплащане на комунални услуги

Ако плащате за жилищни и комунални услуги, използвайки интернет, няма смисъл да събирате сметки. В случай на възможни технически неизправности си струва да запазите разписките за плащане на вашия компютър или телефон. 

 

16. Килим

Тази опция за подови настилки обикновено привлича със своята цена и простота. Въпреки това , килима съдържа токсични вещества в подложката и лепилото. При дълъг престой в стая с такова покритие човек може да изпитва главоболие, затруднено дишане и постоянно усещане за умора.

 

17. Детски рисунки

Често майките не знаят какво да правят с огромен брой шедьоври на детето си. Стойността на такива произведения винаги се определя от количеството: колкото по-малко са, толкова по-скъпо за сърцето. Оставете като сувенир любимите творения на вашето бебе. Можете да поставите нещо във фоторамка, да направите колажи и да актуализирате изложбата от време на време.

 

Останалите трябва да бъдат дигитализирани и изхвърлени. Първо, с течение на времето рисунките или хербариите могат да се влошат. Второ, отпадъчната хартия заема много място. Но не изхвърляйте творенията си без знанието на детето си. По-добре седнете с него и се разберете какво да оставите и от какво да се отървете.

С какви неща не си готов да се разделиш за нищо на света?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft