21-годишен почина от коронавирус в Сарозагорско, не могат да го погребат

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
21-годишен почина от коронавирус в Сарозагорско, не могат да го погребат
33739
21-годишен почина от коронавирус в Сарозагорско, не могат да го погребат

Сложен казус заради COVID-19  се заформи в малкото старозагорско село Плоска могила, където поставени под карантина заради коронавируса родители не могат да погребат 21-годишния си син, сподели кметският наместник Недко Леонардов, информира "Монитор". Съобщените за смъртта младия Кънчо Кирилов, който бил приет преди седмица заради бъбречна недостатъчност в клиниката по нефрология в УМБАЛ „Проф.

д-р Стоян Киркович“ изненадало всички преди обяд в петък.

Според лекарите кончината на пациента е в резултат на коронавируса. Директорът на УМБАЛ - Стара Загора д-р Йовчо Йовчев съобщи, че двама пациенти с COVID-19 са починали късно снощи в реанимацията на болничното заведение.  

Единият от тях е именно младия Кънчо Кирилов. Кънчо е сред четиримата пациенти на хемодиализа, които дадоха положителни проби при PCR-теста в началото на седмицата, заради тях се наложи пълна дезинфекция на клиниката и центъра, както и обособяване на специална зала.

„Чудим се как да постъпим, майката и таткото на Кънчо са под 14-дневна карантина след като стана ясно, че е болен от коронавируса, не е  човешко да не могат да изпратят детето си до гробищата…“, коментира селският управник часове след траурното съобщение.

Заедно с младия Кънчо в старозагорската УМБАЛ от COVID-19 късно вечерта на 2 юли е починал и приетият преди две седмици 70-годишен  Христо Иванов от чирпанското село Свобода.

Мъжът е прекарал преди време тежък инсулт, имал и други придружаващи заболявания, коментира кметът  Васил Василев.Той припомни, че в клиниката по заразни и инфекциозни болести е и пасторът от местната евангелска църква, който се заразил на евангелизаторска  сбирка в Перущица на 6 юни, където присъствали над 60 души от цялата страна.

В петък в клиниката при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ имаше 11 пациенти с коронавирусна инфекция, един от тях е в тежко състояние и е интубиран, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев. Двамата починали късно вечерта в четвъртък ще бъдат включени в националната справка в събота, тъй като по-късно са излезли смъртните им актове.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft