3 бързи рецепти за палачинки с мляко и вода- лесни, пухкави и тънки, радост за душата и сетивата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 бързи рецепти за палачинки с мляко и вода- лесни, пухкави и тънки, радост за душата и сетивата
3 бързи рецепти за палачинки с мляко и вода- лесни, пухкави и тънки, радост за душата и сетивата
22204
3 бързи рецепти за палачинки с мляко и вода- лесни, пухкави и тънки, радост за душата и сетивата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тънки, мрежести палачинки с мляко, мед или сладко, а може би и течен шоколад - любим деликатес на малки и големи. Лесно е да се приготвят, приятно е да се експериментира и винаги са много вкусни. Освен всичко останало, този продукт винаги е подходящо да се приготви за закуска и за вечеря.

Редакцията ни събра за вас 3 прости рецепти за палачинки, които ще осветят дори най-сивите ви дни. Ажурна, шоколад и райета - изберете любимата си рецепта и я оценете.

 

Как да приготвяме вкусни палачинки

Как да приготвяме вкусни палачинки

Препоръчваме да използвате специален тиган за палачинки с антизалепващо покритие и ниски страни. Ако нямате такъв, ще ви свърши работа и редовен чугунен съд.

Също така използвайте ефективната lifefaku, която ще ускори и опрости процеса на печене на палачинки.

 

 палачинки с вода и мляко

 палачинки с вода и мляко

За да приготвите тънки палачинки с мляко и вряла вода, вземете:

500 ml мляко
1 ч.

Л. бакпулвер
1,5–2 чаши брашно
2 яйца
1 чаша вряла вода
7 супени лъжици растително масло

Добавете към разбитите яйца, брашното и бакпулвера към млякото. Разбъркайте добре. Изсипете чаша вряла вода в съда, разбъркайте отново и добавете растително масло в края. Ако не искате да бъркате тестото  дълго време, комбинирайте всички компоненти и разбъркайте с миксер. Така сместа ще стане хомогенна и без бучки.
Изпържете в горещ тиган от двете страни.

 

Палачинки с ленти тип зебра

Ще ви е необходимо:

2 чаши брашно
500 ml мляко
3-4 яйца
1 супена лъжица растително масло
2 супени лъжици захар
3 ч. Л. какао на прах
щипка сол

Смесете яйцата, млякото, маслото, сол и една супена лъжица захар. Налейте 1/8 тесто в мерителна чашка или друг съд с чучур, добавете една супена лъжица захар и какао. Разбъркайте.
Загрейте тигана. Изсипете бялото тесто, а отгоре на тънка струя - тъмното. Направи всичко много бързо. Завъртете палачинката от другата страна за буквално 30 секунди.

 

Шоколадови палачинки

Шоколадови палачинки

Ще ви е необходимо:

300 g брашно
3 чаши мляко
3 яйца
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици какао на прах
2 супени лъжици растително масло
щипка сол

 

Разбийте яйцата със захарта и солта. Добавете на свой ред чаша мляко и брашно, всеки път внимателно разбивайки сместа. Накрая смесете останалото мляко с тестото.
Изсипете една трета от тестото в купа с чучур - чаша или мерителна чаша. Тя ще служи за създаване на модели. В останалата част се изсипва какао на прах и се смесва добре, така че да не останат бучки. В резултат на това получаваме същата "зебра", точно по обратния начин. Този елемент може да бъде пропуснат, ако искате цели шоколадови палачинки .

Загрейте тигана, налейте малко масло и го разпръснете по цялата равнина. Изсипете в половината лъжичка шоколадово тесто, леко печете. Начертайте тънък поток от случайни модели. Обърнете палачинката и запържете половин минута от другата страна.

В тази рецепта, при пържене, растителното масло се налива само веднъж , преди първата палачинка. След това тиганът вече не може да се смазва, палачинките не изгарят и не се залепват.

Използвайте тези прости рецепти, за да разнообразите закуската на семейството си. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft