Тайната на крехките зелеви сармички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на крехките зелеви сармички
Тайната на крехките зелеви сармички
21177
Тайната на крехките зелеви сармички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много хора обичат зелеви сарми, но малцина обичат да ги готвят. Всичко е свързано със сложността на увиването. Трябва да отделите много време за увиване на пълнежа в зелеви листа. И е препоръчително да го направите здраво, защото вместо красиви сарми може да се получи каша. Как да увиете зелевите рулца, така че да изглеждат апетитни и да запазят формата си?

 

Дълго време не се занимавах с тази рецепта. Спомените от детството, че съм помагал на майка си по този въпрос, напълно ме обезкуражиха да направя това. Ако съпругът ми искаше, просто му правих мързеливия вариант. Там просто поставяте зелето на слоеве, няма нужда да усуквате нищо. Но един ден дъщеря ми се прибра от училище и каза, че нейната приятелка е била научена от майка си да увива пълнени зелеви сарми по четири начина едновременно .

За да не загубя авторитета си на домакиня, веднага сее разрових из интернет, намерих методиките и започнах да тренирам. Оказа се, че тук няма нищо сложно. Реших да го споделя с вас, да ви улесня и вас

Как правилно да увиете зелевите сармички

 

Първо трябва да приготвите зелето . Изрежете дръжката и го сложете в микровълновата печка, увито във фолио. Задайте максималната мощност и настройте таймера за 10-15 минути. След това отстранете горните задушени листа, ако е необходимо, върнете зелето в микровълновата за още 5 минути.

Подходящ е и по -познат начин за задушаване на глава зеле във вряла вода. Готовите големи листа разделете наполовина и отстранете грубата част . При малките също е необходимо да се отреже удебелената вена. Нека преминем към оформянето.

Тръбички. 

Поставете пълнежа на ръба на листа и го навийте на тръба. Вкарайте ръбовете на зелето вътре. Предимството на този метод е, че такива зелеви ролки поддържат добре формата си.

 

Плик . 

Сгънете краищата на зелевия лист върху плънката (в плик) и навийте зелевото руло. Този метод е един от най -простите и популярни.

 Но той има значителен недостатък: пликът не е много издръжлив. Поставете тези пълнени зелеви ролки с шев надолу в тенджера.

 

Триъгълник . 

Навийте пълнените зелеви листа, за да оформите торба. Натиснете горния ръб навътре. Триъгълната форма е идеална за средно големи пълнени зелеви рулца.

 

Бомба . 

За да направите кръгли зелеви ролки , имате нужда от малка купа. Поставете зелевия лист и пълнежа в него. Сгънете краищата към пълнежа: първо страните, след това ги покрийте с останалия край. Обърнете купата, извадете зелевото руло и го поставете с шева надолу.

Сега ние въртим пълнени зелеви ролки с дъщеря си, всеки път използвайки различни методи. Понякога ги комбинирам в зависимост от големината на листата. И от какво толкова се страхувах и аз незнам?

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft