4 причини против миенето на месо преди готвене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
4 причини против миенето на месо преди готвене
3157
4 причини против миенето на месо преди готвене

Готвенето на месо е изкуство, което изисква специално внимание към детайла. Един от вечните дебати е въпросът: трябва ли да се мие месо преди готвене? Днес  ще разгледаме защо това е не само ненужно, но и потенциално опасно за вашето здраве.

Защо не трябва да миете месо преди готвене

Бактериите няма да бъдат премахнати

Измиването на месото често се обяснява с желанието да се отървете от бактериите. Това обаче е погрешно вярване. Водата не само не унищожава бактериите, но и насърчава тяхното размножаване. Повечето от бактериите са вътре в месото или са толкова плътно прикрепени, че редовното изплакване е неефективно.

Разпространение на замърсяване

Измиването на месо може да причини кръстосано замърсяване чрез прехвърляне на бактерии в мивката, съдовете и околните повърхности. Капките вода могат да задържат жизнеспособните микроорганизми, създавайки потенциална опасност за хигиената в кухнята.

Вкусът ще се развали

Дори контактът с вода може да промени вкуса на месото, като го направи по-малко ароматно, гумено по текстура и без характерната коричка при пържене.

Безсмислието на миенето на месо

Бактериите, които могат да причинят миризма или разваляне на месото, ще бъдат унищожени от подходящи температури на готвене, а не чрез изплакване. Въпреки това, яденето на месо, което мирише, все още не е препоръчително. Ако го усетите, това означава, че процесът на гниене е започнал.

Как безопасно да готвите месо

За да осигурите безопасен процес на готвене, следвайте тези указания:

  • Температура на пържене . Уверете се, че месото достига поне 62 градуса в последния етап на готвене.
  • Мийте ръцете си . След работа с месо, измийте добре ръцете си със сапун.
  • Отделни табла за продуктите . Използвайте отделни дъски за месо и други храни, за да предотвратите пренасянето на бактерии.
  • Поддържайте добра хигиена. Поддържайте кухнята си чиста и избягвайте засъхващи петна от кръв по плотовете и други замърсители.

Миенето на месо преди готвене е не само безполезно, но може да има и редица негативни последици. Пазете храната си в безопасност, като практикувате добра хигиена и готвите на правилната температура, за да можете да готвите безопасно.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft