5 съвета как да изберете най-добрите слънчеви очила за вашата форма на лицето

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Модни Съвети
5 съвета как да изберете най-добрите слънчеви очила за вашата форма на лицето
2347
5 съвета как да изберете най-добрите слънчеви очила за вашата форма на лицето

Слънчевите очила са винаги актуален аксесоар. Носейки ги не само предпазвате очите си от вредните ултравиолетови лъчи, но и добавяте стил към визията си.

Правилният чифт може да ви накара да се чувствате и да изглеждате още по-добре. В този смисъл, слънчевите очила са не само практичен, но трансформиращ положително облика аксесоар, който може да добави шик към стила ви. За да сработи магията, трябва единствено да изберете правилните за себе си чифт очила.

Как да изберете правилните слънчеви очила?

Първото правило при избора на слънчеви очила е да ги съобразите с формата на лицето си, както и със стила и гардероба си. Ето какво да имате предвид, според лицевата си конструкция:

  1. Кръгло лице - ако имате плавни лицеви контури и дължината и ширината на лицето ви са почти еднакви, изберете слънчеви очила с правоъгълна или квадратна форма. Такъв тип рамка ще балансира пропорциите на лицето. Подходящи са и модерните рамки със спортно звучене, котешкото око, авиаторите, големите модели в тъмни цветове.
  2. Квадратно лице - характерните по-смели и ъглови черти, по-широка челюст и чело могат лесно да бъдат балансирани със слънчеви очила, които стоят високо в средната част на лицето. Затова, заложете на големи вдъхновени от 90-те овални очила в смели цветове, котешко око, както и на любимите на всички авиаторски слънчеви очила.
  3. Сърцевидно лице - широкото чело и тясната брадичка обикновено вървят в комплект с високи скули. Тази най-универсална форма на лицето отлично резонира с очила без рамки - другото ретро решение, което се завръща на модния хоризонт, както и с популярните авиатор и котешко око. Чифтовете трябва да са с криловидна рамка и заоблени в долната част.
  4. Овално лице - това е може би типът лице, на което всеки чифт слънчеви очила отива. Ако се радвате на закръглена челюст, високите скули и чело, за вас подходящи са всякакви рамки - от тип пеперуда" до кръгли, котешко око, тесни продълговати слънчеви очила, които балансират пропорциите. Избягвайте твърде големите модели, които крият веждите ви.
  5. Лице с форма на триъгълник - този тип се характеризира с тясно чело и широка челюст и изисква внимателен подбор на подходящ чифт слънчеви очила. Изберете модели, които са по-смели и широки в горната част и по-прибрани в долната. Подходящи са котешко око, както и модели без рамка.

избор слънчеви очила

Универсалното правило при избора на слънчеви очила е да изберете чифт, който е противоположен на формите на лицето ви. Контрастът балансира. Открийте своите съвършени слънчеви очила на любим дизайнер тук: https://www.obuvki.bg/aksesoari/sl-nchevi-ochila.html.

Как да добавите още стил към визията си?

Не забравяйте освен любимите си слънчеви очила, да добавяте и други модни щрихи, които ще ви отличат. Това могат да са разкошни шалове, стилни добре подбрани и дозирани бижута, класен часовник или пък чифт забележителни удобни и красиви обувки като тези на Marella, които ви очакват тук: https://www.obuvki.bg/marella.html, заедно с колани и чанти на популярния бранд. Подбирайте внимателно всеки детайл от визията си и създавайте обща хармония, която отговаря на вашето разбиране за стил. Съобразете облеклото си с повода, следете модните тенденции и се съобразявайте с тях и така трупате точки елегантност и добро впечатление. Ето и няколко съвета относно: Каква височина на токчетата ще бъде актуална този сезон? Облечете се със стил, дами и накъдето и да сте тръгнали, не забравяйте любимите си слънчеви очила и добро настроение.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft