5 храни, които консумираме грешно цял живот

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
5 храни, които консумираме грешно цял живот
19458
5 храни, които консумираме грешно цял живот

Милиони пъти са ни казвали, че е необходимо да се храним здравословно, за да бъдем в добра форма и да се чувстваме жизнени и силни. И така ние прибавяме към диетата си куп полезни храни, но невинаги ги консумираме по правилния начин.

Грешният подход към консумацията на дадена храна би могла да ограничи нейното полезно действие или да ни лиши напълно от него.

Днес ще ви представим различни продукта, които всички навярно консумираме по грешен начин. Това изобщо не е фатално, но е добре да се научим как да извличаме максимална полза от храната, която хапваме.

 

Фъстъчено масло

Всички знаем, че фъстъченото масло е превъзходен избор, тъй като съдържа много протеини и полезни минерали. Грешката ни идва от там, че купуваме просто някое бурканче с масло и не гледаме етикета внимателно. Ако искаме фъстъченото масло да бъде полезно за нас, то е необходимо да избираме такова, в което няма добавена сол или захар.

 

Бобените изделия от консерва

Всички бобови храни са полезни за здравето и укрепват имунитета, но тези, които са съхранявани в консерва, могат да крият известни рискове. Някои от консервите са изградени с помощта на химикал, който може да наруши функцията на хормоните и да ви разболее. Варете си боб вместо да залагате на този от консерва ­ става по­бавно, но пък е по­здравословно.

 

Сушени плодове

Те са чудесен избор, ако не сте сред любителите на свежите им алтернативи, защото изглеждат като лека закуска, която можете да похапнете навсякъде. Проблемът е, че в доста от тях се добавя допълнително количество захар. Най- ­добре е да ги правите сами вкъщи или да ги комбинирате с овесени ядки, за да балансирате приема на захар.

 

Ябълки

Те не трябва да се белят. Повечето антиоксиданти, фибри и други полезни съставки се намират точно в кората на ябълката. Нарежете ябълката на парчета, без да я белите и се насладете на витаминозната бомба. Thinkstock/Guliver

 

Броколи

Недейте да варите този зеленчук. С варенето голяма част от питателните му качества се изпаряват или подадат във водата. За да запазите витамините и минералите, е по­добре да ядете броколите сурови или приготвени на пара. Така тялото ви ще може да усвои всичките им полезни вещества. Не се безпокойте, вкусът няма да се промени, но храната ви ще стане далеч по­полезна.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft