6 изпитани кулинарни хитрости, за да не пият мекиците много мазнина при пържене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
6 изпитани кулинарни хитрости, за да не пият мекиците много мазнина при пържене:
83218
Източник: edna.bg
6 изпитани кулинарни хитрости, за да не пият мекиците много мазнина при пържене:

Мекиците са любима закуска не на едно и две поколения. Вкусните късчета тесто, изпържени в маслена баня, са неустоимо пухкави, сервирани с любимата плънка. Мекиците обаче имат един недостатък - "пият" доста мазнина, а това, както знаем, не е много добре за фигурата.

Днес обаче сме ви подготвили цели 6 изпитани хитрости , за да не ни стават мазни мекиците :

хрупкави мекици

1. При замесването на тестото за мекиците сложите бакпулвера при брашното, а не в киселото мляко.

2. При замесването на тестото също така може да капнете няколко капки ракия. Слага се около една капачка на 1 килограм брашно. Така мекиците няма да поемат много олио и няма да са мазни.

ракия в тестото

3. Тестото за мекиците трябва да втаса на студено. Тестото е добре да замесите от предната вечер. Така хладилното тесто ще може да втаса спокойно на студено;

4. Втасалото тесто поръсете с половин чаена лъжица бакпулвер. След това го омесете добре. По този начин тестото също няма да поема мазнината;

5. Друга хитрина, за да не стават мекиците мазни, е да се пържат в силно силно сгорещено олио;

мекици закуска

6. Хубаво е тиганът да бъде дълбок. Така те отново не поемат поемат олио.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft