Ето защо никога няма да имате гъста коса - 8 безумни грешки на жените с тънък косъм:

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Ето защо никога няма да имате гъста коса - 8 безумни грешки на жените с тънък косъм:
5647
Ето защо никога няма да имате гъста коса - 8 безумни грешки на жените с тънък косъм:

Не всеки има гъста коса от раждането си - много по-често се срещат хора с рядка и тънка коса . Въпреки това не трябва да се разстройвате за "мишите си опашки", трябва да се научите да избирате правилната прическа и да не правите често срещани грешки. Ако тънката коса е явление, причинено от определени здравословни проблеми, струва си да посетите трихолог. А тези, които имат тънка коса от раждането, трябва да вземат предвид най-често срещаните грешки и да спрат да ги правят.

1. Пускат си дълга коса

дълга пършава коса

Най-честата грешка при собствениците на тънка коса е да се опитат да я пуснат възможно най-дълга. Всъщност дължината само още повече издава недостатъците на косата, каквито и да са те. Освен това дългите кичури са голямо натоварване, което е напълно ненужно за слабите космени фоликули.

2.

Стъпаловидна прическа

Лошо подбраните прически са друг проблем за тези с тънка, рядка коса. Например, стъпалообразната прическа не придава обем на косата, тя е по-подходяща за оформяне на гъста коса. В случая много по-добра опция е късата прическа, защото прическа-стълба върши слаба работа.

3. Прав бретон

рядка коса с бретон

Асиметрията е по-подходящ избор за къси прически, по-добре да се въздържате от прави, гладки прически. Това важи особено за бретона. Правите бретончета само ще подчертаят липсата на обем на косата.

4. Удължаване на косата

Мнозина се опитват да поправят ситуацията с помощта на екстеншъни. Ако има проблем, косата трябва да бъде обработена, а не заменена с изкуствена. Удължаването на косата е лоша идея, тъй като някои коси ще станат още по-слаби и по-тънки.

5. Африкански плитки

африкански плитки

Друго на пръв поглед правилно решение са африканските плитки. Визуално, разбира се, те могат да помогнат в много направления. Теглото на плитката обаче е много по-голямо от това на удължените кичури. Следователно те допълнително увреждат фоликулите на косата.

6. Завързана опашка и преграда

За мнозина изглежда грешно решение да вържете косата на опашка, когато е рядка. Ако направите път в средата и вържете опашката долу на тила, то тогава косата ви действително ще изглежда още по-тънка. Но можете да направите гладка висока опашка - тогава косата ви ще изглежда естествена и красива.

7. Тупирате косата в корените

тупиране тънка коса

Тупирането на косата в зоната на корена също не е подходящо, ако косата е рядка и тънка. Оптималното решение е формирането на стил с мокър ефект с гел. По-добре е да я изправите, така че впечатлението да е по-изразително и косата да изглежда по-плътна.

8 Едри къдрици

Едрите къдрици на тънка коса изглеждат странно - стават малко, прическата изглежда зле. По-добре е да направите ситни къдрици и да ги напръскате с малко лак за коса. Модерните, разпилени кичури не са най-доброто решение за тънка коса.

Тези съвети ще ви помогнат да скриете проблема с тънката коса и визуално да направите косата ви да изглежда по-плътна.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft