8 съвета за правилна медитация

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
8 съвета за правилна медитация
4719
8 съвета за правилна медитация

 

 

 

 

 

 

В днешно време е толкова лесно да се стресираме с напрежението на модерния живот. Работата до късно, отглеждането на деца и стари роднини, грижите за къщи, тревогите за парите и още куп други неща допринасят за душевния и физическия ни стрес.

Медитацията е чудесен начин да се освободим от напрежението, за това сме изброили няколко съвета как да практикувате успешна медитация.

1. Тишина

В днешно време е наистина трудно да се намерят тихи места, но когато медитирате, се нуждаете от колкото е възможно повече тишина. Изключете си телефона, игнорирайте всякакви шумове, които могат да ви смущават и се концентрирайте в намирането на тихо местенце, за да релаксирате за кратко.

2. Обстановка

Ако за вас е невъзможно да медитирате у дома, тогава отидете в парка или друго място, където няма да има много хора (и определено няма да се чува трафика). Това може и да ви е много полезно, ако ви откъсне поне за малко от нормалната ви среда и различните й разсейвания, и ви позволи да се фокусирате върху себе си и медитацията.

3. Регуларни сесии

Когато тепърво започвате да медитирате, трябва да знаете, че не е лесно. Повечето хора намират за много трудно да изключат мозъка си. Като много неща медидитацията става по-лесна с повече практика – така че се опитайте да си я практикувате за кратко колкото по-често можете. Наистина ще ви се отплати.

4. Не се разсейвайте

Ако трябва да медитирате у дома и споделяте жилището си и с други, тогава им кажете, че не искате да ви безпокоят. Телефонните обаждания могат да бъдат върнати по-късно, а вашата половинка може да се занимава с децата. Нищо не трябва да ви безпокои освен спешните скучаи, иначе няма да усетите ползите от медитацията си.

5. Настройте се

Когато решите да медитирате, се уверете, че атмосферата е добра. Изгасете всякакво дразнещи светлини или изберете сянка, тих ъгъл, ако сте в парка. Свещите наистина допринасят много за добрата атмосфера, ако сте у дома. Също така отделете време, за да се настроите преди да започнете сесията.

6. Ухание

Ароманите свещи или пръчици много ще ви помогнат да направите атмосфетата подходяща за медитация. Позволете на уханието да ви заобиколи – ако сте навън, се приближете до цветя, трева и свеж въздух.

7. Упоритост

Медитацията не се получава от само себе си. Трябва да се работи върху нея. Така че не се отказвайте само защото си мислите, че не правите нищо или че няма полза и не можете да изключите мозъка си. Продължавайте! Фокусирайте се върху нещо успокояващо и го приемете като нещо, което трябва да гледате дълго време.

8. Отминавайте мислите си

Не се обезкуражавайте, ако не можете да изключите мозъка си. Това е съвсем нормално. Всякакви мисли ще се появяват в главата ви, от неща, които трябва да свършите, до обичайни рутини. Позволете им да са там, но просто не се фокусирайте върху тях. Отминете ги.

Ако сте запалени по медитацията или мислите за практикувате, тези съвети определено ще са ви от полза.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft