Ако имате 3 ябълки, нарежете ги, разбъркайте, излейте в тавата и ще имате фантастичен старинен сладкиш! Какъв аромат само:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате 3 ябълки, нарежете ги, разбъркайте, излейте в тавата и ще имате фантастичен старинен сладкиш! Какъв аромат само:
Ако имате 3 ябълки, нарежете ги, разбъркайте, излейте в тавата и ще имате фантастичен старинен...
6062
Ако имате 3 ябълки, нарежете ги, разбъркайте, излейте в тавата и ще имате фантастичен старинен сладкиш! Какъв аромат само:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се хапва нещо сладко и имате ябълки вкъщи, направете този много вкусен Старинен сладкиш с ябълки . Приготвя се бързо и е много здравословен. Сигурно имате всички останали продукти в кухнята, просто ги смесете и сложете сладкиша да се пече. След това просто го поръсете с пудра захар и настърган кокос и сервирайте.

Правя го от години и кара целия ми апартамент да мирише прекрасно. Може да се яде студен или топъл, според мен е по-вкусен като изстине, но децата обикновено нямат търпение и изяждат половината тава, докато е още топъл-топъл. Може да поднесете домашния ябълков сладкиш и когато имате гости. Всички ще бъдат възхитени. Ето какво ви трябва:

Старинен сладкиш с ябълки

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:  

  • 3 ябълки (500 грама)
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 4 яйца
  • 1 пълна чаша кристална захар (200 грама)
  • 1 малка чаена чаша олио (120 мл)
  • 1 чаша прясно мляко (200 мл)
  • 2,5 чаши брашно (300 грама)
  • 1 пак.ванилова захар (5 грама)
  • 1 пак.бакпулвер (10 грама)
  • 1 чаша орехи (120 грама)

старинен сладкиш с ябълки

ПРОЦЕДУРА: 

Първо пригответе ябълките. Използвайте здрави и неповредени плодове. Измийте ги добре под течаща вода (обелете ги, ако са пръскани), след което ги нарежете на тънки кубчета, много малки, все едно режете лук. Прехвърлете ябълките в по-дълбок съд и ги залейте с 2 супени лъжици лимонов сок, за да не потъмняват и разбъркайте.

обелени ябълки

Обикновено се добавя канела, за да придаде още по-красив аромат на ябълките, а скъпата ни читателка Лиляна Велковска предложи интересен начин да предотвратите потъмняването на ябълките. Тя предложи да ги полеете със сока от два портокала и така сладкишът ще стане по-вкусен и освежаващ, но разбира се, лимоновият сок също действа по същия начин.

яйца със захар

В отделна по-дълбока купа разбъркайте четирите яйца с 1 пълна чаша кристална захар и 1 пакетче ванилова захар. Смесете съставките, след което добавете 1 чаена чаша олио и 200 мл мляко със стайна температура. След постепенно добавяне на млякото разбъркайте, докато сместа стане гладка.

гладка смес

Пресейте през сито 2,5 чаши брашно, смесено с 1 пакетче бакпулвер. Постепенно добавете брашното, за да смесите съставките. След добавяне на сухите съставки разбъркайте сместа с шпатула или на най-бавната скорост на миксера, за да не спада.

кексово тесто

Накрая добавете 1 чаша смлени орехи и разбъркайте, за да се разпределят равномерно съставките. След като получите хомогенна смес, добавете нарязаните на ситно ябълки и всичко се разбърква с лъжица или шпатула.

ябълки в тестото

Подгответе тавичка или форма със стандартни размери или каквато имате и я намаслете добре отдолу и отстрани с помощта на четка. Можете да използвате и по-малка тава, за да получите по-висок сладкиш. В този случай трябва да печете по-дълго време.

смес ябълков сладкиш

Изсипете сместа и я заравнете добре, след което я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 25 минути, като проверявате.

ябълков сладкиш с орехи

 Като изстине се поръсва с пудра захар и кокосови трохи. 

ябълков сладкиш

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft