Баба си месеше тестото, аз го купувам готово - но вкусът си остава от едно време! Бабиният лучник...
20 Септември 2016
10672
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Този вкусен и ароматен лучник може да приготвите с домашно тесто с мая или готово бутер тесто. Опитайте, идеален е за есенната и зимната трапеза!
Продукти:
500 гр.
бутер тесто
3 глави лук
3 яйца
1 жълтък
4 с.л. сметана
100 гр. твърдо сирене или кашкавал
сол и черен пипер на вкус
слънчогледово олио на вкус
Приготвяне:
- Размразете бутер тестото на стайна температура.
- Обелете и нарежете лука на полумесеци. Запържете го в тиган с олио до златисто-кафяво и добавете черен пипер и сол на вкус.
- Разбийте яйцата със заквасената сметана.
- На едро ренде настържете сиренето/кашкавала и го изсипете при яйцата. Разбъркайте.
- Разточете 2/3 от тестото и го прехвърлете във форма. Оформете борд отстрани и изрежеете излишното тесто.
- Върху тестото във формата изсипете лука и залейте с яйчената смес. Прегънете борда към центъра.
- Останалото тесто разточете и нарежете на ивици. С тях украсете лучника във формата на решетка. Намажете с яйчен жълтък.
- Пъхнете лучника в предварително загрята 220 градуса фурна за около половин час.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари