Бабини рецепти за болки в кръста

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Бабини рецепти за болки в кръста
518955
Бабини рецепти за болки в кръста

Най-честата причина за появата на болки в кръста е умората, но могат и да са симптом за ред сериозни болести, подобно на пясък и камъни в бъбреците или в жлъчния мехур, женски болести, проблеми с поясните прешлени, радикулит и др.

Обикновено лумбагото се проявява с тъпи и не чак толкоз силни болки в областта на кръста, които се усилват при придвижване. Неведнъж тези болки са внезапни, силни и сковават страдащия при рязко движение.

Народната медицина предоставя начини за лечение на това неразположение.

Едни от най-известните бабини рецепти за болки в кръста са със синап и чесън.

Лечебните свойства синапа се намират в семената му. От тях се приготвя синапово брашно и синапов спирт.

Синапът предизвиква нахлуване на кръв към болното място, затопля, подобрява кръвообращението и лекува възпалителния процес. Най-често се прилага външно под формата на лапи на различни части от тялото при бодежи и лумбаго.

Най-популярната рецепта е:

Счукано синапово семе се смесва с брашно. Прави се гъста каша с хладна вода и малко оцет. Разстила се между сгънато на две парче плат и се поставя върху болното място. Лапата се държи до зачервяване на кожата, като болният не трябва да усеща силна болка. Оставя се да престои 10—20 мин.

Кръстът е възможно да се налага и с лапа от кисело млякосъс синап. Държи се до отпускане на болката.

Чесънът също е добър помощник в борбата с болките в кръста . Лечебните рецепти при болки в кръста с него са:

Пет глави чесън се изчистват и счукват. Разбиват се с миксер, като постепенно се капва по малкоолио, докато кашата стане подобна на майонеза. Сместа се разстила върху парче плат и се поставя на кръста. Необходимо е да се прикрепи с поясен ремък или друг способ. Компреса не се отстранява цяла нощ. На сутринта мястото се измива.

Глава счукана глава чесън се смесва с 2-3 лъжици свинска мас. С получената смес се намазва парче памучен плат. Поставя се върху болното място и се държи 1-2 часа. Повтаря се в продължение на 10 вечери.

Бурканче за детска храна или за сладко се пълни с обелени скилидки чесън. Затваря се за стерилизиране. Вари се 2 часа, до получаване на гъста каша. Болното място се маже с получената мазнина. От сварения чесън се прави лапа, която се държи 2-3 часа на болното място.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft