Рецепти за вкусни торти за събота и неделя

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с домашен крем
1033301

Бисквитена торта с домашен крем

Продукти:
2-3 пакета обикновени бисквити, 1 чаша мляко или вода (за потапяне на бисквитите), 1-2 капачки "малибу"(коняк,ром) За крема: 1 литър сварено прясно мляко, 5 яйца, 1 ч.чаша захар, 1 пакет 125 гр. масло, 2 с.л.брашно(с връх), 2 п. ванилия, какао.

 


Начин на приготвяне:
На крема: Млякото се слага да заври,след което се прибавя маслото, и се маха от котлона. Жълтъците,захарта, ванилията и брашното се разбиват. Прибавят се на тънка струя при постоянно бъркане към млякото (което отново е на котлона но на по-слаб огън). Сместа започва да се сгъстява бързо и затова е необходимо постоянно бъркане. Добавят се много внимателно разбитите на пяна белтъци (може и да не се разделят жълтъците от белтъците). Оставя се на огъня още малко. След това половината смес се отделя и към нея се прибавя какаото. Слага се толкова какао колкото предпочиташ.

Бисквитите се редят в подходяща тавичка, след което се заливат (защото е по-лесно отколкото да ги топиш) с горещото мляко (вода) и рома. Върху тях изсипваш едната част от крема. Отгоре отново се редят бисквити, заливат се за да омекнат и отгоре другата част от крема. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft