Бомбастична супа от куркума, домати и черен пипер за 15 минути, срещу възпалени и рак! Убива всички лоши в тялото ви!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Бомбастична супа от куркума, домати и черен пипер за 15 минути, срещу възпалени и рак! Убива всички лоши в тялото ви!
12459
Бомбастична супа от куркума, домати и черен пипер за 15 минути, срещу възпалени и рак! Убива всички лоши в тялото ви!

Възпалението, въпреки че е важна част от нашата имунна система в отговор на реални заплахи, винаги прави повече вреда, отколкото полза.


Такива възпаления са източник на хронични заболявания като артрит, астма, дори и множествена склероза. В борбата срещу такива заболявания ви е необходима диета като тази.

 Храната е важна част в борбата с възпаленията, които можем да контролираме. 

Предимства на куркумата, черния пипер и доматите


Съставката, която е част от традиционната китайска кухня има много векове и има много предимства

Основното предимство е неговият изключително мощен противовъзпалителен ефект. При изследване се показа, че по време на консумация на куркума, страдащите от артрит, образуването на възпалителни вещества намалява, докато образуването на противовъзпалителни средства е геометрично се увеличава. Тези изследователи оприличават куркумата на джинджифила, показвайки, че ефективността му е дори по-висока от тази на джинджифила

Доматите са пълни с ликопен, което им придава червения цвят. Те са с много антиоксиданти, които намаляват риска от рак , честотата на сърдечни заболявания поради понижаващи холестерола. Способността на нашето тяло да абсорбира ликопен значително се увеличава. 

Консумацията на черен пипер, заедно с куркума максимизират техните ефекти. Черният пипер съдържа пиперин, вещество, което увеличава способността на тялото ни да усвоява куркумата с 2000%! . Дори като единствена съставка е в състояние да се бори срещу окисление и стимулира здравословното храносмилане 

Рецепта

• ¾ чаша чери домати, измити и нарязани наполовина 

• 1 доматено пюре 

• ½ чаша зеленчуков бульон с ниско съдържание на сол

• 1 млян лук и ситно нарязан

• 2 млени скилидки чесън, или ситно нарязани 

• 2 супени лъжици куркума на прах 

• 1 супена лъжица кокосово масло 

• 1/4 супена лъжица сол 

• 1 супена лъжица изсушена босилек 

• 1 супена лъжица ябълков оцет 

• прясно смлян черен пипер, добавете на вкус 

Запържете лук и чесън в кокосово масло до средна температура за 1 минута.

Добавете куркума и чери домати. Оставя се да ври, докато доматите омекнат. Добавете сос, зеленчуков бульон, ябълков оцет и босилек. Варете, докато кипне, покрийте и оставете да ври на малка температура в продължение на 5 минути. Поставете всичко в блендер, подправете с малко сол и смелете.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft