Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
145051

Бриош от Жак Пепен

За тестото:
2 ¼ ч. л. суха мая
3 с. л. топла вода
1 ч. л. захар
¼ ч. л. сол
3 едри яйца
2 ч. ч. универсално брашно
250 гр. масло
1 с. л. масло за мазане на формичките
1 яйце за мазане на хлебчетата

Приготвяне:
Смесете маята, водата и захарта в кухненски робот. Оставете ги за 10-15 минути.
Добавете солта, яйцата и брашното в купата при маята. Включете за 30 секунди. Докато машината работи, започнете да добавяте маслото на кубчета. След това месете още 15-20 секунди. Прехвърлете тестото в купа и го оставете да втасва на топло за 1 ½ - 2 часа или докато удвои обема си.
Набрашнете ръцете си и изкарайте въздуха от тестото. Покрийте го и го оставете отново поне за 4 часа, най-добре за 12.
Увийте тестото с фолио и го сложете в хладилника.
Ако ще правите малки бриоши, намаслете 12 формички.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Нарежете тестото на 12 парчета и ги оформете на топки. Сложете ги в намаслените формички и ги намажете с яйце. Оставете ги да втасат на топло за час, час и половина или докато удвоят обема си.
Печете бриошите 25 минути или докато бухнат и станат златисто кафяви. Извадете ги от формичките и ги оставете да се охладят.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft