Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Домашен пилешки бульон от Жак Пепен
145163

Домашен пилешки бульон от Жак Пепен

Продукти:

1,8 кг пилешки кости (шийки, фенери, крилца и др.), без кожата
6 литра студена вода
1 голям лук (около 230 г), разрязан на 4
1 с. л. провансалски ббилки
12 цели карамфила
4 дафинови листа
1 с. л. тъмен соев сос, по желание

Приготвяне:

Сложете костите и водата в голяма тенджера и ги кипнете на висока температура. Намалете температурата и ги оставете да къкрят 30 минути. Повечето от мазнината и нечистотиите ще са се отделили на повърхността. Отпенете колкото можете.
Добавете лука, билките, карамфила, дафиновия лист и соевия сос и кипнете отново. Варете леко всичко 2 1/2 часа. Прецедете бульона през фина цедка или гевгир покрит с влажна кухненска хартия. Оставете го да изстине.
Отстранете мазнината от повърхността и съхранявайте бульона в хладилника до 5 дни или го сипете в контейнери и замразете.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft