Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Глазиран артишок, пълнен с пюре от гъби от Жак Пепен
145172

Глазиран артишок, пълнен с пюре от гъби от Жак Пепен

Продукти:

Необходими продукти:
2 с. л. стопено безсолно масло
2 ч. ч. гъби, нарязани на ситни кубчета
1 с. л. коняк
2/3 ч. ч. течна сметана
¼ ч. л. сол
1/8 ч. л. черен пипер
1 с. л. нарязани пресен естрагон и магданоз
½ с. л. картофено нишесте, разтворено в 1 с. л. студена вода
6 дъна от артишок, предварително почистени и сварени, топли
1 ½ ч. л. настъргано сирене Пекорино Романо

Приготвяне:

Начин на приготвяне:
Стопете маслото в широк тиган. Добавете гъбите и ги гответе докато течността им се изпари. Налейте коняк и гответе 30 секунди. Налейте ¼ ч. ч. от сметаната. Добавете сол, пипер и билки. Кипнете сместа. Добавете разтвореното нишесте и изчакайте соса да заври, за да се сгъсти. Дръпнете тигана от котлона.
Загрейте горната фурна. Отцедете артишока.
Разбийте останала сметана до твърди връхчета. Бързо я смесете с гъбения сос и веднага напълнете артишока. Поръсете със сиренето и сложете съда под горната фурна за 2-3 минути или докато покафенеят отгоре.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft