В сезона на сливите не може да не си направите това изкушение

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В сезона на сливите не може да не си направите това изкушение
В сезона на сливите не може да не си направите това изкушение
10469
В сезона на сливите не може да не си направите това изкушение
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сливата е една от малкото храни, която запазва повечето от полезните си свойства след обработка. Сливите могат да се използват за приготвяне на вкусни и дълго съхранени захаросани плодове. Това е порцията втамини, която толкова много ни липсва през зимата.

КАК СЕ ПРАВЯТ ЗАХАРОСАНИ ПЛОДОВЕ

СЪСТАВКИ

4 кг сливи без костилки
1,5 кг захар
1 чаша вода
0,5 ч.л. лимонена киселина

 

ПОДГОТОВКА

За да направите захаросани сливи у дома , извадете костилките от измитите плодове с нож.

Изсипете захарта в тенджера и покрийте с вода. Сложете всичко на силен огън, оставете водата да заври.

Поставете обелените сливи във врящия захарен сироп и намалете котлона. След няколко минути те ще пуснат сок и напълно ще се покрият с течност. Гответе за около 30 минути. И след това ги изцедете в гевгир

Оставете сиропът на огъня, така че да ври и да стане по-гъст. Не забравяйте да го разбъркате. Оставете да заври малко, след това го изключете и оставете да изстине.

Сложете сливите отново в охладения сироп, изпратете ги заедно на слаб огън. Правете това няколко пъти, докато сливите станат меки и блестят. По време на последното кипене добавете лимонена киселина към сиропа.

Захаросаните сливи ще имат вкус на сладък мармалад с лека киселинност. Накиснати в захар и лимонена киселина, естествени консерванти, те могат да издържат много по-дълго от пресните сливи.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft