Великденски ястия рецепти

вход през zajenata.bg
227485

Великденски курабийки

3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. равна сода бикарбонат
4 с.л. олио
1 ванилия
смлени орехи за овалване

Содата се гаси в кисело мляко, прибавя се към захарта добавят се и останалите продукти и се омесва меко тесто. Пръстите на ръцете се топят в олио (за да не лепне тестото) и се оформят топчета, овалват се в орехите и се пекат. Печенето става в намаслена и набрашнена тава до порозовяване. По желание може да се овалят не в орехи, а в кристална захар.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft