Великденски ястия рецепти

вход през zajenata.bg
227531

Празнично агне

1 бр. агне
1 кг агнешки дреболии
3 връзки зелен лук
300 г орехи
500 г гъби
1 ч.ч. олио
магданоз, мащерка, сол, червен пипер, черен пипер, кимион
1 кг брашно

Агнето се почиства и обтрива със сол, червен пипер и олио отвътре и отвънка. Дреболиите се сваряват в подсолена вода и се нарязват на дребно. Задушават се зеления лук и гъбите, нарязани на дребно, заедно с подправките и ореховите ядки. С получената смес се пълни агнето и се зашива. От брашното, солта и малко вода се замесва тесто, което се разточва дебела кора. С нея се увива агнето и се пече цяла нощ на слаба фурна на сутринта е готово. Затова се приготвя от предния ден.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft