Великолепна Шведска ябълкова торта - сочна, кремообразна, неустоима! Хитът на предстоящата есен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Великолепна Шведска ябълкова торта - сочна, кремообразна, неустоима! Хитът на предстоящата есен:
Великолепна Шведска ябълкова торта - сочна, кремообразна, неустоима! Хитът на предстоящата есен:
2298
Източник: За Жената
Великолепна Шведска ябълкова торта - сочна, кремообразна, неустоима! Хитът на предстоящата есен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Благодарение на свежия си ябълков пълнеж, мекото тесто и богатия кремообразен слой, той печели сърцата на всички сладкоежци от първата хапка.

Ябълките са сред най-популярните плодове в нашите кухни и заемат специално място в шведската сладкарска традиция.

Комбинацията от нежна основа за пандишпан, сочен ябълков пълнеж и богат слой бита сметана създава сладкиш, който е лек, освежаващ и същевременно много впечатляващ.

Представяме ви неустоимата Шведска ябълкова торта :

Шведска ябълкова торта

Продукти:

За тестото:

  • 3 яйца
  • 60 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар (8 г)
  • 70 г обикновено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

За пълнежа с ябълки:

  • приблизително 800 г обелени ябълки
  • сок от 1 лимон
  • 100 г захар
  • 200 мл вода
  • 1 пакетче прах за ванилов пудинг

За слоя с бита сметана:

  • 400 мл бита сметана
  • 2 пакетчета ванилова захар (16 г)
  • 2 пакетчета втвърдител за бита сметана
  • тава за печене Ø 26 см

*** Време за печене: 15–20 минути на 180 °C (горен/долeн нагряване)

Приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг, като постепенно добавяте захарта и ваниловата захар.

Разбийте жълтъците и накрая леко добавете брашното, смесено с бакпулвера.

Изсипете тестото във форма за торта, покрита с хартия за печене.

кексово тесто във форма

Снимка: YouTube

Печете 15–20 минути на 180°C, докато повърхността леко покафенее.

Оставете да се охлади.

изпечен блат

Снимка: YouTube

Настържете ябълките на едро ренде и веднага ги залейте с лимонов сок, за да не покафеняват.

Варете ги в тенджера със захар и вода, докато омекнат.

нарязани ябълки

Снимка: YouTube

настъргани ябълки

Снимка: YouTube

Разбъркайте праха за пудинг в малко вода и изсипете към ябълките.

Гответе, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти.

Разпределете горещия ябълков пълнеж върху охладения блат. Оставете да се охлади напълно и да стегне.

блат с ябълки

Снимка: YouTube

Разбийте битата сметана с втвърдителя и ваниловата захар, докато стане твърда.

Разпределете я равномерно върху охладения ябълков пълнеж.

сметана върху сладкиша

Снимка: YouTube

Украсете повърхността с настърган шоколад, какао или канела.

настърган шоколад

Снимка: YouTube

Тортата е най-вкусна, когато се остави в хладилник за няколко часа, в идеалния случай за една нощ.

ябълкова торта

Снимка: YouTube

За по-свеж вкус можете да добавите малко канела или стафиди към ябълките.

парче ябълкова торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft