Винаги беля ябълките преди да ги ползвам в кухнята, а кората вече не изхвърлям-Нямате предства по колко различни начина я ползвам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Винаги беля ябълките преди да ги ползвам в кухнята, а кората вече не изхвърлям-Нямате предства по колко различни начина я ползвам
88050
Винаги беля ябълките преди да ги ползвам в кухнята, а кората вече не изхвърлям-Нямате предства по колко различни начина я ползвам

Преди да приготвя пайове или други десерти, винаги обелвам ябълките. Но в никакъв случай не изхвърлям обелките! От тях можете да приготвите много вкусни и здравословни неща. Защо да превеждаме продукт, богат на витамини и полезни микроелементи? Ябълковата кора ще ви служи добре!

Да, да, и ви препоръчвам да не изхвърляте корите от ябълки в боклука . Може да е малко трудно, но все пак можете да го използвате в готвенето. Ако обичате да белите ябълки, прочетете 7 начина да използвате добре ябълковите кори!

Ябълкова кора: как да използвате здравословен продукт
 

Ябълков чипс

Можете да направите вкусна и здравословна закуска от ябълкови кори. За да направите това, отрежете кората от 4 ябълки и добавете към нея 10 г масло и щипка сол. Разбъркайте добре съставките. След това поръсете кората със смес от 1 с.л. захар и 0,5 ч.л. канела. Поставете кората върху покрита с пергамент тава и поставете в предварително загрята на 200°C фурна за 12 минути. Уверете се, че чипсът не е изгорял. Поръсете леко охладения чипс с малко захар, смесена с канела. Готов!

Замразяване на кората

Ако не знаете какво да правите с ябълковите кори точно сега, замразете ги! Впоследствие от този продукт могат да се приготвят витаминозни смутита и коктейли. А ако нарежете на ситно кората и я поръсите с канела, можете да я добавите и към печива.

Изсушаване на кората

Ако не искате да замразявате, изсушете ябълковата кора за бъдеща употреба. За да направите това, ще ви трябва слънце, фурна или специална сушилня. След това можете да използвате ябълковата кора за различни нужди.

Брашно от ябълки

Първо трябва да изсушите кората на ябълката и след това да я смелите в кафемелачка на прах. Добавете ябълка на прах към сутрешната си овесена каша , сладки печива или я използвайте като една от съставките за подправка на плодови салати.

Чай

Можете да направите вкусен и здравословен чай от ябълкови кори. Добавете го към обикновени чаени листа или смесете с други съставки: маточина, мента, шипка, лимонова кора. Запарете витаминозния чай за около половин час и след това изпийте ароматната и здравословна напитка.

Компот

Можете да сготвите вкусен компот от ябълкови кори. За да направите това, ще ви трябват две шепи суха кора в тенджера с вряща вода. Гответе за минута, след това изключете котлона, покрийте и оставете за една нощ. По желание можете да добавите сушени плодове към ябълковата кора. Регулирайте количеството захар сами.

Кисел

Описаният по-горе компот ще служи като основа за желето. Прецедете и отново сложете на огъня, добавете захарта. Разтворете нишестето в отделен съд и след това го изсипете в топла вода, като бъркате непрекъснато. Оставете напитката да заври и я изключете. Ако искате да го направите още по-ароматно, добавете канела или ванилия.

Виждате ли колко вкусотии можете да пропуснете, като изхвърлите ябълковите кори? Използвайте ги пресни, замразете или изсушете за приготвяне на вкусни десерти, компоти и десерти. Ползите от ябълковата кора са неоспорими. Не лишавайте тялото си от здравословен продукт!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft