Какво да сготвя набързо за вечеря за цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусна супа топчета Вторник
1222425

Вкусна супа топчета Вторник

250 г кайма
1 глава кромид лук
2 моркова
1 малък домат
1,5 л вода
1 белтък
корени за супа

3 с. л. ориз
1 връзка магданоз
1 яйце
сок на 1/2 лимон
или 70 г кисело мляко
оцет
сол
смлян черен пипер

Зеленчуците се измиват.
Морковите и корените се нарязват на малки кубчета.
Лукът се обелва и се нарязва на ситно.

В тенджера се кипва 1,5 литра подсолена вода.
В това време магданозът се нарязва на много ситно и се оставя настрани.
Каймата се разбърква с белтъка, половината магданоз, сол и черен пипер.
Оформят се малки топчета, които се потапят в оцет.
След това се пускат в тенджерата с вряща вода.
Прибавят се зеленчуците и огънят се намалява.
Тенджерата се похлупва, а супата се оставя да ври на тих огън около 50 минути.
Доматът се обелва и се нарязва на ситно.
Заедно с ориза се добавят към супата и се оставят, докато омекне оризът.
Приготвя се застройката, като в купичка се разбива на пяна яйцето и лимоновият сок (кисело мляко).
Супата се сваля от огъня и се прибавя останалият магданоз. 
В купичката със застройката се прибавят постепенно няколко лъжици от горещата супа, като сместа се разбива с вилица непрекъснато.
Съдържанието на купичката се изсипва в тенджерата.
Супата се разбърква добре.
Супа топчета със застройка се поднася гарнирана със стръкчета магданоз.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft