Какво да сготвя набързо за вечеря за цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лучена супа рецепта Четвъртък
1222432
Лучена супа рецепта Четвъртък

Лучена супа рецепта Четвъртък

3 с. л. краве масло
3-4 глави кромид лук
сол и смлян черен пипер
125 мл (1/2 ч. ч.) сухо бяло вино
250 мл (1 ч. ч.) телешки бульон
750 мл (3 ч. ч.) вода

4 филии от франзела
150 г (2 ч. ч.) настъргано сирене Груер 
1/2 с. л. листа от прясна мащерка

Лукът се обелва и се нарязва на тънки шайби.
В тенджера на среден огън се разтопява маслото.
Добавят се лукът, 1 и 1/4 ч. л. сол и 1/4 ч. л. смлян черен пипер.
Готви се покрито, като се разбърква често до омекване за около 12-15 минути.
Огънят се намаля и лукът се готви непокрит 50-60 минути до златист цвят, като се разбърква често.
Сипва се виното и се вари 2 минути.
Добавят се бульонът и водата.
Супата се довежда до кипване и огънят се намалява.
Оставя се да къкри 15 минути.
Междувременно фурната се загрява на Горно печене (Грил).
Хлебните филии се поставят в огнеупорна тава и се запичат до златист цвят 1-2 минути на страна.

Френската лучена супа се разпределя в 4 огнеупорни купи.
Отгоре се поставя по една препечена филия.
Поръсва се със сиренето и купите се поставят във фурната.
Запичат се до разтопяването на сиренето и образуване на хрупкава коричка.
Френската лучена супа се поръсва с прясна мащерка и се поднася.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft