Лесни курабийки рецепти

вход през zajenata.bg
1025057

Вкусни курабийки

250 г брашно
350 г пудра захар
1 бр. яйце
1 ч.л. канела
150 г масло
2 с.л. сок от лимон
кулинарна боя за оцветяване

Брашното се пресява и се издълбава кладенче. Отгоре се пресяват 150 г пудра захар, яйцето и канелата се изсипват във вдлъбнатината. Студеното масло се накъсва на парчета и се нареждат по краищата. Омесва се гладко тесто. Увива се във фолио и престоява 30 минути в хладилника. Тавата се покрива с хартия за печене. Фурната се загрява на 180 С. Тестото се омесва още веднъж и се разточва на набрашнена повърхност с дебелина около 5 мм. Изрязват се фигурки, които се изпичат за 10-15 минути. Остават се да изстинат. Лимоновия сок се разбърква с останалата пудра захар, разделя се в малки чашки, в които се слагат различните бои. Сладките се украсяват с шприц и се залепват по желание.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft