Влиянието на яйцата върху човешкото тяло вече е доказано

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Влиянието на яйцата върху човешкото тяло вече е доказано
9434
Влиянието на яйцата върху човешкото тяло вече е доказано

Много хора вярват, че яйцата, особено жълтъците, могат да повлияят негативно на здравето им, но ние възнамеряваме да неутрализираме тези слухове.

Яйцата всъщност са изключително питателна храна, сред най-здравословните на планетата.

Те са богат източник на основни витамини и минерали и са най-добрият естествен източник на високо съдържание на протеини. Те са богати на аминокиселини, които помагат за изграждане на мускулна маса и възстановяване на тъканите.

Диетолозите препоръчват да ядете три цели яйца дневно, за да имате добре балансирана диета.

Може би сте чували, че жълтъкът има високо съдържание на холестерол , но сега има все повече доказателства, че холестеролът, който съдържа жълтъкът, не носи със себе си отрицателни последици за тялото.

Холестеролът всъщност е структурна молекула, която е важна част от клетъчната мембрана и е отговорна за производството на тестостерон, естроген и кортизол, които поддържат нормалната функция на цялото тяло.

Холестеролът също се произвежда в черния дроб, така че когато ядем храни с високо съдържание на холестерол, той го произвежда в намалени количества.

Според Американската кардиологична асоциация, ниският LDL холестерол води до образуването на плътни, твърди отлагания, които запушват артериите и намаляват тяхната гъвкавост и увеличават риска от сърдечни удари и други
сърдечно-съдови заболявания.

Обратно, „добрият” холестерол предпазва сърдечно-съдовата система, тъй като елиминира LDL холестерола от артериите, като го пренася обратно в черния дроб, където се унищожава и отстранява от тялото.

Яйцата са с високо съдържание на HDL холестерол, докато трансмазнините от преработени и пържени храни водят до повишени нива на LDL холестерол.

По този начин яденето на яйца всъщност намалява неблагоприятните ефекти от нездравословната храна.

Това е хранителният профил на едно цяло яйце:

  • Калории: 77
  • Протеин: 6 g
  • Здравословни мазнини: 5 g
  • Витамин B2: 15% DV
  • Витамин B12: 9% DV
  • Витамин B5: 7% DV
  • Витамин A: 6% от препоръчителната дневна стойност
  • Селен: 22 % от дневната стойност
  • Фосфор : 9% от препоръчителната дневна стойност
  • Фолиева киселина: 5% от препоръчителната дневна норма
  • Яйцата също са с високо съдържание на калций, цинк, витамин К, Е, D и В6.

Това са техните ползи за здравето:

Здравословно развитие на мозъка

Яйчните жълтъци са богати на холин, който е важен за мозъчната функция, особено за развитието на мозъка при фетуси и новородени.
Консумацията на яйца по време на бременност и кърмене повишава развитието и функционирането на мозъка на бебетата.
Проучване, проведено в Университета на Северна Каролина, показва, че холинът може да намали риска от развитие на рак на гърдата с 24 процента.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft