Това е домашен лек за защита от вируси и инфекции, който действа чрез укрепване на имунната система.
Тази стара рецепта е била използвана отдавна, но се използва и днес. Баба ми я приготвя най-вече, когато настъпят сезоните на грипа и настинките.
Тя укрепва много добре имунната система, борейки се с бактериите и възпаленията, които често са причина за сериозни заболявания.
Понякога обикновена настинка или вирус могат да бъдат спусък за по-сериозно заболяване, така че защитните сили на организма са много важни.
Рецептата съдържа чесън, който е най-известният природен антибиотик.
Използва се външно и вътрешно за предотвратяване на различни възпалителни състояния.
В допълнение към чесъна, рецептата съдържа ябълка и карамфил, които значително увеличават и ускоряват лечебните ефекти на чесъна, така че заедно те представляват мощна комбинация за преодоляване на респираторни и възпалителни заболявания.
Ето при какво помага това домашно, природно средство:
Снимка: Pinterest
- респираторни проблеми
- кашлица (суха и продуктивна)
- предпазва от грип
- подобрява здравето на ставите и костите
- укрепва имунитета
- понижава холестерола
- има антибактериални, антивирусни и антисептични ефекти.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 3 скилидки чесън
- 1 ябълка
- няколко карамфилчета
ПРОЦЕДУРА:
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Оставете ги за няколко минути на стайна температура, за да активирате алицина.
Снимка: Pinterest
Сложете нарязания чесън в купа или чаша и залейте с вода, колкото да го покрие. Оставете да престои 15 минути на стайна температура.
Снимка: Pinterest
През това време измийте ябълката, която е най-добре да е био.
Снимка: Pinterest
Нарежете я на кубчета и я сложете в тенджера с приблизително 300-400 мл вода. Добавете няколко карамфилчета, след което включете котлона и оставете да заври. След като заври, намалете котлона и варете 5 минути.
Снимка: Pinterest
Оставете настрана, покрийте и оставете да се охлади за 5 минути, след което добавете чесъна заедно с водата, в която се е накисвал.
Снимка: Pinterest
Покрийте и оставете да престои така още 10-15 минути.
Снимка: Pinterest
След това прецедете добре и пийте напитката хладка, подсладена с малко мед по желание, половин час преди или два часа след хранене.
Снимка: Pinterest