29 Май 2023
8023
Ароматният дафинов лист придава на горещите ястия лека пикантност. Само че в 99% от случаите ароматизиращата добавка разваля храната, тъй като домакините рядко я използват правилно.
Главният готвач Антон Салников сподели в интервю своите наблюдения, че домакините понякога не знаят мярката. Съставът на дафиновия лист включва токсични вещества, които могат да доведат до отравяне . Определено не си струва да прекалявате с подправките постоянно.
„Трябва да сложите дафиновия лист в самия край на готвенето само за 2-3 минути. И, ако е възможно, по-добре е да купувате пресни. Дръжте го в тенджерата (или тигана) за 5-7 минути и след това го извадете, за да не пуска горчивина”, сподели експертът.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари