Това плодово лакомство е стара, но забравена рецепта, използвана за лечение с плодове. Това е най-естественият и прост начин за плодово сладко: без буркани, капаци, стерилизация и губене на време. Необходима е само малко захар.

За приготвянето на тази плодова сладост може да използвате всичко - ябълки, круши, сливи, кайсии, праскови, горски плодове (малини, касис, ягоди), Ако добавите към пюрето ядки, маково семе, сусам, канела или кардамон, ще получите нови вкусове.

 Рецептата за домашно приготвени бонбони , която предлагаме днес, предполага предварителна топлинна обработка: готовият продукт след това се съхранява по-добре. Но можете да използвате и сурови  плодове на пюре .

Плодови бонбони
- 4 чаши нарязани плодове
 - 1/2 чаша вода
 - захар на вкус
 
- Подгответе плодовете: измийте, ако е необходимо ги обелете и почистете от сърцевината, след това ги нарежете на ситно.
 - Поставете плодовете в тенджера, добавете водата и варете в продължение на 10-15 минути на слаб огън от момента, в който сместа кипне.
 - Пюрирайте получената маса и на вкус добавете захар.
 
Хвърлете поглед и на видеото, и се уверете колко лесно е да приготвите тези плодови бонбони!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







