Единственият начин да направите баница с готови кори, така че да се топи в устата! Най-добрата рецепта в мрежата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Единственият начин да направите баница с готови кори, така че да се топи в устата! Най-добрата рецепта в мрежата:
Единственият начин да направите баница с готови кори, така че да се топи в устата! Най-добрата...
63146
Единственият начин да направите баница с готови кори, така че да се топи в устата! Най-добрата рецепта в мрежата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-добрият начин да направите хрупкава баница от готови кори – с тази заливка баницата буквално се топи в устата. Рецептата е необичайна, но няма да съжалявате.

Ако я опитате, ще видите колко е просто и невероятно вкусно. Не е нужно да сте експерт, за да направите тази пухкава баничка , просто трябва да следвате точно инструкциите. Ще се получи много вкусна и сочна баница , от която всеки ще поиска още едно парче.

Ето рецептата за Баница с чудна заливка :

баница с чудна заливка

Баница с чудна заливка

Продукти:

12 бр. готови кори за баница

250 г фино сирене

250 мл течна неутрална заквасена сметана

100 г масло

20 мл олио и сол според нуждите

Процедурата е следната:

Първо разтопете маслото на слаб огън.

Добавете 2 супени лъжици олио към маслото и накрая добавете заквасената сметана. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечнобяла течна смес – това е заливката за корите. Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват 3 кори.

разтопено масло

Намажете всяка кора със заливката, а върху третата сложете сирене. Сложете сиренето или изварата в изобилие, не пестете, баницата ще бъде още по-вкусна. 

баница със сирене

баница навиване

Сгънете леко краищата, за да не се разлее плънката, след което навийте като на руло. Така опакованото руло нарежете на по-малки парчета.

рулца баница

След това ги подредете в намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата за печене). Намажете баничките хубаво с останалата заливка отгоре - буквално ги залейте с останалото.

заливка за баница

баница със заливка

Ако нямате неутрална течна заквасена сметана може да се замени с мляко. Отгоре можете да поръсите сусам, ленено семе, кимион, черен сем или тиквени и слънчогледови семки, както желаете. Ако желаете, можете да увеличите съставките на заливката.

За половин килограм кори, ако искате баницата да е малко по-сочна, може да използвате двойна доза от посочената в рецептата, тоест 250 г масло и 500 мл неутрална заквасена сметана. Въпреки това според горната рецепта баницата е страхотна.

Вместо масло може да използвате маргарин, а вместо сирене да сложите спанак или плънка по избор. Можете дори да я приготвите с кайма и тогава ще получите чудесно богато ястие. След като я направите, ще продължите да я правите само по този начин.

Оставете баницата няколко минути да попие течността, след което я поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

баница във фурната

Извадете изпечената баница и я оставете да изстине малко, след което я сервирайте с чаша кисело мляко, айран или нещо по избор. 

изпечена баница

сочна баница със заливка

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft