Една лъжица от това в каймата и кюфтенцата нямат равни - сочни и изпълнени с вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Една лъжица от това в каймата и кюфтенцата нямат равни - сочни и изпълнени с вкус!
6770
Една лъжица от това в каймата и кюфтенцата нямат равни - сочни и изпълнени с вкус!

Какво се добавя към кюфтетата, за да са по-сочни от всякога? Следващия път, когато приготвяте каймата за кюфтета, не забравяйте да добавите към сместа една чаена лъжица синап. Именно тази съставка е главният заподозрян за сочността, към която се стреми всяка една домакиня.

Това обаче съвсем не е всичко, което искаме да ви разкажем във връзка с едно от най-обичаните блюда, заемащо достойно място на българската трапеза.

Не е добра идея да разчитате на готова кайма. Купете си месо и сами си го смелете. За предпочитане е да направите смес от свинско и телешко. Така се получават най-вкусните кюфтенца.

Друга важна подробност е лукът. Свикнали сме да го добавяме суров, ситно нарязан или рендосан към каймата. Пробвайте да го запържете леко, преди да го прибавите към сместа. Накрая вкусът на ястието ще е много по-различен.

Хлябът е следващата важна съставка от подготовката на сместа. Той обаче трябва предварително да е напоен в мляко, така че да придаде сочност. Най-добре би било, ако използвате стар хляб, останал от предния ден. Важно е също да премахнете коричките и да остане единствено вътрешността. Напоява се в студено мляко и след това се прибавя към каймата и останалите подправки.

С яйцата също не бива да се прекалява. Те са задължителни, когато става въпрос за пържени кюфтета, но повече от 2 яйца не е желателно да добавяте към 1 кг кайма. Пригответе кюфтетата по този начин и сме сигурни, че всички на трапезата ще са впечатлени от вашите кулинарни умения

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft