Една туркиня ни сподели рецептата за този убийствен десерт- Казан диби. Пренесете вкуса на Ориента у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Една туркиня ни сподели рецептата за този убийствен десерт- Казан диби. Пренесете вкуса на Ориента у дома
Една туркиня ни сподели рецептата за този убийствен десерт- Казан диби. Пренесете вкуса на...
201963
Една туркиня ни сподели рецептата за този убийствен десерт- Казан диби. Пренесете вкуса на Ориента у дома
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Ако открием клуб на почитателите на турските десерти , вие ще участвате ли или само ще дегустирате?"

 

Необходими Съставки

прясно мляко - 1 литър
оризово брашно - 50 г
царевично нишесте - 60 г
захар - 200 г
масло - 50 г
канела - на прах
пудра захар - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне

Отделете 1 ч.ч. от млякото и размийте в него оризовото брашно и царевичното нишесте.

Разбъркайте до еднородност.

Загрейте останалото мляко заедно със захарта. Прибавете на тънка струя брашното и нишестето. Бъркайте непрестанно до сгъстяване на крема. Охладете за кратко и прибавете размекнатото масло. Разбъркайте с миксер до оемането на маслото.

Намажете дъното на малка тавичка с масло. Поръсете с пудрата захар и карамелизирайте, като сложите тавичката на котлона.

Охладете карамела. Изсипете крема в тавичката и го захладете. Върнете тавичката на котлона и оставете на тих огън 3-4 минути, докато започнат да се образуват балончета.

Отстранете тавичката от котлона и охладете. Сложете тавичката в хладилника и оставете поне 2 часа, за да се стегне.

Готовият пудинг изсипете в подходяща чиния и поръсете с канела.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft