Едно яйце, малко мляко и брашно и какъвто колбас има в хладилника и мечтана закуска е готова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Едно яйце, малко мляко и брашно и какъвто колбас има в хладилника и мечтана закуска е готова
Едно яйце, малко мляко и брашно и какъвто колбас има в хладилника и мечтана закуска е готова
6708
Едно яйце, малко мляко и брашно и какъвто колбас има в хладилника и мечтана закуска е готова
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съвсем наскоро започна училищното време за нашите деца, което означава, че количеството на нежелана храна в диетата на растящите им организми се увеличи значително. 

Как да изберем правилната, здравословна закуска за ученика е основната дилема в началото на есента. Тя трябва да бъде вкусма, питателна и възможно най-интересна, така че детето да не иска да размени домашна закуска за закуски в магазина. Тези саламки за ученици са идеални.

 

Съставките

Яйце 1 бр

мляко 250 мл

масло 50 g

захар 1 супена лъжица

сол 0,25 ч.л.

Пшенично брашно 450 g

Суха мая 1 ч.л.

салам - телешки или поваш избор всякакъв колбас 300 g

Лютивка или лютеница 1 супена лъжица

зелен лук 

Семена от сусам 1 супена лъжица

 

подготовка

Отделете белтъка от жълтъка. Добавете захар и сол към белтъка. Разбъркайте съставките, изсипете топло мляко и разтопено масло върху тях. Пресейте брашното и го смесете със суха мая.
Смесете двете порции по-горе Първо омесете тестото в купа, а след това го омесете на масата. Прехвърлете мекото и еластично тесто в съд, намазан с масло и покрийте с фолио. 


След около час, когато тестото бухте го разделете на две части. Разточете всяка от тях на тънък слой и нарежете на кръгчета с помощта на чаша.

Поставете тънки филийки саламче върху половината от тези кръгове. След това намажете с горчица или лютеница. Покрийте ги с втората половина на кръговете. Закрепете краищата с вилица.


Между другото, можете да замените саламчето с тънко нарязан всякакъв колбас, който обичате. Можете също така да добавите сирене или настърган кашкавал към сладкишите си. Разточете тестото и оформете соленките.


На всяка от тях направете произволни разрези отгоре. Смесете жълтъка с лъжица мляко и намажете питките с тази смес. Поръсете ги със сусамово семе и поставете върху лист за печене, облицован с пергамент.

Гответе сладкиши за ученици във фурна, предварително загрята до 180 градуса за 20 минути, като следите за готовността им.  Експериментирайте с пълнежа и гответе по-често според нашите рецепти. Няма да ви посъветваме лошо!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft