Ето защо е толкова важно да пиете какао - особено ако сте над 40:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ето защо е толкова важно да пиете какао - особено ако сте над 40:
19244
Ето защо е толкова важно да пиете какао - особено ако сте над 40:

Много жени се отказват от топлия шоколад и какаото от страх да не натрупат някоя и друга калория в повече. Оказва се, че този страх е напразен! Какаото е не само вкусно изкушение, но е и изключително полезно за нашето здраве!

Тази вкусна напитка подхранва организма и е в състояние да ни предпази от вируси и инфекции.

Какаото ще подобри настроението ви и ще повиши жизнеността!

То съдържа вещества, които подобряват паметта и стимулират мозъка, както и нормализират нивата на холестерола в кръвта.

зърна какао

Какаото е признато за лидер по съдържание на много полезни микроелементи, а от гледна точка на количеството цинк, което се съдържа в него, то изобщо няма равно!

Какаовите зърна съдържат протеини (12-15%), мазнини, въглехидрати (6-10%), витамини от група В, фибри и антиоксиданти.

Последните проучвания показват, че какаото съдържа и друго съединение (кокохил - CocoHeal), което способства размножението и растежа на кожните клетки, лекува рани и предотвратява образуването на бръчки.

Също така какаовите зърна съдържат епикатехин, чрез който можете да предпазите тялото си от много опасни заболявания като рак, диабет, инфаркт и инсулт.

Американски учени потвърдиха факта, че въпреки, че какаото има повече калории, отколкото чая и кафето, то не води до увеличаване на телесното тегло. Дори малко количество какао води до бързо насищане и в резултат на това не преяждате. Ако искате да отслабнете - пийте какао!

ползи от какаото

Препоръчва се да пием какао в първата половина от деня. Естественият пигмент, съдържащ се в какаото, а именно меланинът, абсорбира топлинните лъчи и това помага да предпазите кожата си от ултравиолетовите лъчи и спасява от слънчево изгаряне. 

А тази рецепта с какао ще ви изненада с вкус и ще увеличи предимствата на какаото многократно!

Какаото, канелата и карамфилът имат невероятни свойства, които помагат в борбата с микробите и намаляват вероятността да се разболеете, особено през студените зимни месеци. Какаото е мощен антиоксидант и е много богат на магнезий и витамини. Което го прави изключително полезно, особено ако сте над 40 години - тогава просто е задължително!

Канелата подобрява кръвообращението и намалява възпалението в тялото, а карамфилът притежава мощни антисептични и аналгетични свойства.

какао с канела

Съставки:

  • 2 чаши мляко, ако използвате бадемово мляко, вкусът ще бъде по-богат!
  • 1 1/2 супени лъжици какао или шоколад на прах
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаени лъжички карамфил
  • щипка сол
  • 1/4 чаена лъжичка стевия (по избор)

Приготвяне:

Поставете какаото или шоколада, подправките, стевията и солта в бадемовото мляко и нагрейте сместа в тенджера на умерена температура, докато всичко се разтвори добре в млякото. Препоръчваме да разбърквате непрекъснато с тел, докато загрявате сместа.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft