Ето как немците правят прочутия си Кезекухен - текстурата е като крем, а вкусът наситено ванилов:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как немците правят прочутия си Кезекухен - текстурата е като крем, а вкусът наситено ванилов:
Ето как немците правят прочутия си Кезекухен - текстурата е като крем, а вкусът наситено ванилов:
79650
Ето как немците правят прочутия си Кезекухен - текстурата е като крем, а вкусът наситено ванилов:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Немският чийзкейк " Käsekuchen " се приготвя малко по-различно от познатия у нас. Първата разлика е, че се пече, за разлика от чийзкейка, който се прави от натрошени бисквити с масло. Втората разлика е, че в крема се добавя извара (немската е с доста по-фина консистенция от нашата и напомня сирената за мазане) вместо маскарпоне.

Въпреки, че чийзкейкът може да се приготви и с обикновено крема сирене – даже с Маскарпоне или Филаделфия. Всъщност немския Quark представлява меко, прясно сирене, което може да се намазва.

Въпреки това, поради кремообразната си текстура, по-често се сравнява с гъсто или твърдо кисело мляко, известно в света като "гръцко". Също така често се сравнява с извара, но му липсва зърнестата текстура на изварата. В средата на този фин сладкиш можете да добавите плодове, най-вкусно става с горски плодове, но е чудесно с банани, череши и пр. Не пропускайте да го направите, защото е наистина вкусно.

Без да редите кори и плънки, просто омесвате тестото и го изпичате, след което го изваждате и в средата добавяте крема сиренето и пак запичате. Ето какво ви трябва:

немски чийзкейк с плодове

Немски чийзкейк (Käsekuchen)

Продукти за тестото: 

300 г брашно

200 г меко масло

100 г захар

1 яйце

половин супена лъжица настъргана лимонова кора

щипка сол

1 ванилова захар

За крема:

250 г прясно сирене (извара)

250 г маскарпоне

100 г захар

2 пакетчета ванилова захар

50 г ванилов пудинг

3 яйца

200 мл сладкарска сметана

Приготвяне: 

Загрейте фурната на 180 градуса. За тестото разбъркайте добре всички съставки с миксер. Маслото трябва да се размекне на стайна температура, след което се добавят захарта и ванилията, след което се разбива на пяна.

След това добавете яйцето и разбийте, докато се поеме. Накрая се добавя брашното с щипка бакпулвер. Разбъркайте сместа и по желание добавете малко ситно настъргана лимонова кора към тестото.

Вземете кръгла форма за печене (с диаметър 26 или 28 см) или правоъгълна, намажете дъното с малко масло и поръсете с брашно, за да не залепва сладкиша при печене (или я застелете с хартия за печене). Покрийте дъното на формата с готовото тесто и го повдигнете с пръсти 2-3 см настрани, за да се получи вдлъбнатина, в която ще наредите вкусния крем.

Притиснете тестото добре с пръсти по ръба, за да не спадне при печене. Печете в загрята фурна за около 10 минути на 180 градуса. Междувременно смесете всички останали продукти за крема, след което щом извадите изпечената кора, залейте с крема, върнете във фурната и продължете да печете още час на 145 градуса.

За крема: В по-дълбок съд се разбиват яйцата със захарта, докато се разтопи, а сместа изсветли и се сгъсти. Смесете двата вида сирене (може и само маскарпоне 500 гр.), добавете пудинга, сладкарската сметана, след което след като получите фина кремообразна смес, започнете бавно да добавяте разбитите със захарта и ванилията яйца, след което смесете с шпатула или миксер на най-ниска скорост, докато всички съставки се комбинират.

Това ще ви отнеме около 10 минути, колкото да се изпече кората. Изсипете получената смес върху изпечената кора и върнете във фурната, след което оставете да се пече още час на 145 градуса.

чийзкейк печен

Когато сладкишът е готов, оставете във фурната на открехната врата да се охлади добре, след което го поръсете с пудра захар. 

По желание по време на печенето може да сложите плодове върху крема - към края на печенето.

плодов чийзкейк

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft