Ето любимата рецепта на шеф Силвена Роу и защо е станала готвач

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Ето любимата рецепта на шеф Силвена Роу и защо е станала готвач
74851
Ето любимата рецепта на шеф Силвена Роу и защо е станала готвач

Всеки зпален готвач е чувал името на Силвена Роу-Тя е шеф готвач, автор на няколко книги, писала е кулинарни статии в „Гардиън“ и е гощавала знаменитости от ранга на Клаудия Шифър, Тина Търнър и Шер. Тя е новото лице на MasterChef.

Роу е първата жена в историята на формата у нас, която ще застане до шеф-готвачите Андре Токев и Петър Михалчев като член на журито.

„MasterChef е може би най-респектиращият от хилядите формати на кулинарни предавания в света.

Храненето и готвенето са винаги на мода.

Имала съм телевизионна кариера във Великобритания и САЩ, но сега се връщам завинаги“, заяви пред „Монитор“ тя.

Роу е от онези хора, които сравняват храната с порното. През последните години такъв тип предавания гъделичкат любопитството на зрителите повече от сапунките. А изящно ястие, което гали небцето, поставено в добре „плейтната“ чиния, безспорно води до душевен оргазъм.

Нейната лична мисия в надпреварата за хоби-готвачи ще е да вдъхнови участниците и ентусиастите пред екрана да обърнат повече внимание на здравословната и вкусна храна. „Нека отново България бъде част, а и лидер в така наречените „сини зони“. Това са определени части от света, известни с най- много дълголетници, с най-здравословен и щастлив начин на живот. България преди години, особено Родопите, бяха една такава синя зона. Аз искам да дам това, с което България ме зареди, докато растях в Пловдив – чистота, здравословно и много, много вкусно хранене!“, споделя тя.

Силвена има много роли в кухнята- Тя се определя както като генерал, така и като член от семейството, който винаги ще ти протегне ръка. Налага й се понякога да е твърда като скала като жена, попаднала в глутницата от мъжки вълци, които слагат престилките на шеф-готвачи в световен мащаб.

„Аз съм твърда, но справедлива! От световните готвачи само около 5-10% са жени.

Бях принудена да усвоя мъжкия маниер на работа и поведение в кухнята.

Кухнята е като бойно поле и главният готвач е генерал! Аз съм генерал, но също така съм и като майка, и сестра на моя състав“, категорична е тя.

Роу дава заявка, че ще е строга, но никога груба и безразлична към участниците. В един победител кулинарният гуру ще търси три основни качества - непотушима страст, добра душа и отлична работна етика.

Силвена става шеф-готвач от лакомия, а не защото следва рок звезди в кухнята като Марко Пиер Уайт и Антъни Бурдейн. Вдъхновението си тя черпи от всеки човек, дарен с положителна енергия, и от неочаквани места и обстановки.

„Станах шеф най-вече от лакомия.

За мен храната, културата и стойността на храненето винаги са били от най-голям интерес. Аз пътувам по света единствено с цел да опитвам различни храни. А готвя с цел да осигуря здраве на хората и да забавя процеса на стареене възможно най-много. Така се и получава, слава на Бога!“, разказа ни тя.

За поддържането на безупречната си визия 51-годишната красавица се шегува, че пие кръвта на млади мъже.

Любовта й към кулинарията се ражда от детските години, тъй като родителите й също са били майстори в тази сфера. „Моят баща готвеше уникално, а майка ми умопомрачително! Татко беше цар на татарско кюфте и халвата. Мама пък приготвя невероятна мусака от патладжан, пълнени чушки и чушка бюрек“, разказва Роу.

Тя продължава семейната традиция. Мъжът й Малкълм и двамата й синове също имат афинитет към кулинарията.

„Семейството ми обича най-вече да яде, но също така и готвят.

Успяла съм да ги „инжектирам“ с моята горяща страст за вкусна храна и здравословен апетит“, намигна тя.

Силвена е от Пловдив, но влиза в графата „граждани на света“. В момента тя управлява свой ресторант в Дубай и разпределя времето си между Обединените арабски емирства, София, Ню Йорк и Лондон.

„В момента съм влюбена в Дубай, имам корени. Приготвям храна за доста от членовете на кралското семейство. Тук моите ястия се ценят и уважават, както никога досега. Може би затова имам такава силна привързаност към Дубай. Пловдив ще остане завинаги моят роден град, градът на моето детство. А Лондон - там също имам корени…“, заяви пред „Монитор“ още тя. Към момента обаче Роу си пожелава да не пътува много, тъй като е уморително, а безсънието не й отива.

От Арабските емирства черпи вдъхновение и за предстоящата си седма книга, след като вече на пазара има успешни шест зад гърба си.

„В момента пиша книга за арабска храна.

Кухнята там е много различна и моята цел е да е привлекателна за западния вкус, а в същото време да е автентична и разпознаваема от местните“, сподели тя.

Що се отнася до свободното време на Силвена, тя е запален спортист и често се записва за различни състезания.

За финал, няма как да пропуснем любимата рецепта на Роу, въпреки че тя намира нов фаворит ежедневно:

„Шоколадов мус с шам фъстък и сос Англез.

Това е един от многото ми беззахарни, безмлечни, безглутенови десерти. Това е да получиш 100% удоволствие, но без захар, без сметани, без яйца, без брашно“.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft