Жито за Архангелова Задушница-Лесна рецепта по правилата
6 Ноември 2020
6153
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Житото за Задушница е може би най-важният елемент от ритуалите, което се спазват в чест на починалите близки, ведно с преливането на гроба. Ето как да приготвите според правилата житото за Архангелова Задушница :
- 500 г жито
- натрошени орехи 1 чаша чаена
- 200 г бисквити, предварително смлени (може да замените с галета)
- ванилия
- пудра захар
- стафиди
Приготвяне:
Първо накиснете житото в хладка вода с щипка сол за няколко часа.
Прехвърлете в тенджера с вода и го сварете. След като се свари, житото се отцежда от водата и се изсипва и разстила върху памучна кърпа на тънък пласт.
Това се прави, за да се отцеди и да изстине.
Настържете лимонената кора, смелете орехите и бисквитите.
Прехвърлете житото в подходящ съд, добавете останалите съставки без пудрата захар.
Разпределяте житото в чашки или в някаква подходяща купа и сложете голямо количество пудра захар отгоре. Може да го поръсите под формата на кръст.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари