Завивам каймата в пергамент и мятам в тиганчето - без капка мазнина, а по-вкусно от кюфте и руло Стефани:

вход през zajenata.bg
За Жената
Завивам каймата в пергамент и мятам в тиганчето - без капка мазнина, а по-вкусно от кюфте и руло Стефани:
111975
Завивам каймата в пергамент и мятам в тиганчето - без капка мазнина, а по-вкусно от кюфте и руло Стефани:

Това ястие с кайма може да се приготви както за семейна вечеря, така и за празнично пиршество. Може да се яде както топло, така и студено. Изобщо, предлагаме ви една универсална рецепта за руло от кайма , което успешно може да замести познатите ви кюфтета, шницели и руло Стефани.

Ето и рецептата за руло от кайма в пергамент :

Руло от кайма в пергамент

Продукти:

600 г кайма

90 г сирене или кашкавал

Зелении на вкус (в случая спанак)

40 мл прясно мляко

20 г овесени ядки

черен пипер, сол, подправки, в зависимост от вкуса

Приготвяне:

Залейте първо овесените ядки с горещо мляко, покрийте с чиния и оставете за 10 минути да набъбнат. Можете да замените овесените ядки с брашно, грис или овесени трици.

След това сложете каймата в купа и подправете със сол и черен пипер на вкус. От подправките можете да добавите сушен чесън (можете да го замените с пресен) и индийско орехче.

кайма с овесени ядки

Добавете набъбналите овесени ядки към каймата и разбъркайте.

Разделете каймата на три равни части.

Вземете три листа хартия за печене, около 30 х 20 см.

Поставете едно парче кайма върху пергамента и оформете правоъгълник.

руло в хартия за печене

Сега подредете отогре пълнежа, в нашия случай кашкавала и спанака. Но можете да използвате всякакви други съставки за пълнежа.

Завийте във форма на наденица с хартията за печене. Можете да го поръсите с червен пипер и къри, за да направите ястието по-красиво, когато приключите, но това не е необходимо.

вкусно руло от кайма

Навийте на руло и завъртете краищата, преструвайки се, че увивате бонбони. Трябва да получите нещо подобно:

руло в пергамент

Загрейте тиган без масло. Поставете "саламчето" с шева надолу. Залейте с вряла вода. Поставете капака върху тигана и гответе на умерен огън за около 7 минути.

След това обърнете и продължете да готвите около 8 минути, също покрито. Ако капакът няма специален отвор за изпускане на пара, тогава леко отворете капака.

Нарежете на филийки и сервирайте.

руло от кайма в пергамент

руло от кайма по нов начин

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft