Замразявам веднъж и цяла зима ядем на корем - и пържени, и печени, и пълнени. Ето как се замразяват тиквички за зимата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Замразявам веднъж и цяла зима ядем на корем - и пържени, и печени, и пълнени. Ето как се замразяват тиквички за зимата:
18874
Замразявам веднъж и цяла зима ядем на корем - и пържени, и печени, и пълнени. Ето как се замразяват тиквички за зимата:

През зимата на всички ни липсват сочните летни зеленчуци, които освен това са стрували стотинки в сезона или напълно безплатни - от собствената ви градина. Особено когато реколтата е богата, започваме да се чудим как да използваме изобилието от плодове и зеленчуци, което сме произвели и неизменно ни идва идеята за някакъв вид зимнина. Някои правят компоти, други сладка, трети зеленчукови заготовки и т.н. 

тъмни тиквички

Но най-добрият начин да съхраните плодовете и зеленчуците свежи до зимата е да ги замразите. Днес ще поговорим за различните начини да замразим тиквички - любимия зеленчук на лятото. Основната хитрост е да не ги размразявате преди готвене, а да ги добавите към ястието направо замразени. Тогава вкусът ще остане същият, какъвто е бил през лятото.

тиквички на кръгчета

Има няколко начина за приготвяне на тиквички за зимата . Първият и класически е да ги нарежете на кръгове. Подредете върху дъски и тави, покрити с фолио, и замразете.

След това бързо ги прехвърлете в пликове, внимателно отстранете въздуха и завържете здраво. Такива тиквички са чудесни за яхнии и супи през зимата.

лодки от тиквички

Вариант втори - лодки. Идеални за пълнене през зимата. Нарежете тиквичките наполовина и извадете сърцевината, но не я изхвърляйте - ще я използваме малко по-късно.

Увийте "лодките" в прозрачно фолио, една по една. Замразете на порции - 2, 4, 6 в плик.

Поставете приготвените порции "лодки" в пликове и пъхнете във фризера.

Не е необходимо да ги размразявате преди готвене: просто извадете, напълнете ги с любимата си плънка и ги изпечете до омекване.

тиквички за зимата

Третият, също популярен начин на замразяване, е на кубчета. Нарежете тиквичките на кубчета с обичайния размер, разпределете ги в разлати съдове и ги замразете.

Прехвърлете замразените тиквички в пликове и ги пъхнете във фризера. Такива тиквички може да използвате в различни видове яхнии, зеленчукови гювечи и супи.

настъргани тиквички

И накрая, последният и също успешен начин, е да ги настържете на фино ренде. Тук може да използвате предварително извадената сърцевина на тиквичките. Отцедете добре сока и разпределете настърганите тиквички на порции - например по 0,5 кг всяка.

Сложете порционните пликчета в по-голям плик и замразете. Тази заготовка е идеална например като добавка към мляно месо - стават невероятно сочни кюфтета!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft